En Sıcak Konular

Clinton seçim mitinglerine New York'tan başladı

14 Haziran 2015 10:03 tsi
ABD'de 2016'da yapılacak olan başkanlık seçimi öncesi Demokrat Parti başkan aday adaylarından Hillary Clinton ilk büyük mitingini New York'ta düzenledi.

ABD'de 2016'da yapılacak olan başkanlık seçimi öncesi Demokrat Parti başkan aday adaylarından Hillary Clinton ilk büyük mitingini New York'ta düzenlerken, mitingdeki konuşmasında orta sınıftan yana "liberal popülist" söylemi öne çıktı.
 
ABD eski Başkanı Bill Clinton'un eşi,  ABD eski Dışişleri Bakanı Hillary Rodham Clinton, 2016 Demokrat Parti Başkan aday adayı olarak başladığı seçim kampanyasındaki ilk mitingini daha önce senatör olarak seçildiği New York'ta yaptı.
 
Clinton, Demokrat Parti'nin orta sınıftan yana politikalarıyla bilinen ABD'nin 32. Başkanı Franklin D. Roosevelt'in (FDR) adını taşıyan adada ve aynı isimdeki parkta yaptığı konuşmada, orta sınıftan yana mesajlar verdi.
 
Gençlerin yoğunlukta olduğu mitingdeki konuşmasında, "orta sınıfın daha kalıcı bir refah için daha fazla eşitliğe ve büyümeye ihtiyacı var" diyen Clinton, Cumhuriyetçilerin "riyakar" olduğu şeklindeki eleştirilerine cevap verir nitelikte açıklamalarda bulundu.  Clinton, başkanlığı döneminde orta sınıftan yana inisiyatif alacağını vurgularken, toplumun tüm kesimlerinin adayı olduğu mesajını verdi.
 
Hillary Clinton, eşi ABD eski Başkanı Bill Clinton ile kızı Chelsea Clinton ve damadının da miting alanında bulunduğu konuşmasında, kadın haklarından, LGBT haklarına ve çevre korunmasına kadar geniş bir yelpazede vaatlerde bulunarak ABD Başkanlığı için destek istedi.
 
Konuşmasında, 2011 yılında vefat eden annesi Dorothy Rodham'ın hikayesini anlatarak yoksulluğun zorluklarına değinen Clinton, şöyle konuştu:
 
"Birçoğunuz birden fazla işte çalışırken, en büyük 25 yatırım fonu yöneticisi Amerika'daki anaokulu öğretmenlerinin hepsinden daha fazla kazanıyor ve çoğunlukla daha az vergi ödüyor. Refah sadece CEO'lar ve yatırım fonu yöneticileri için değildir. Demokrasi sadece milyarderler ve şirketler için olamaz."
 
Clinton mitingdeki konuşmasında dış politika ve ulusal güvenlik konularına fazla değinmezken Başkan Barack Obama'nın seçim kampanyasında kullandığı söyleme yakın ifadeleriyle dikkat çekti ve başkan olması halinde, Obama'nın başkanlığına göre daha agresif ve liberal politikalar izleyeceğinin sinyalini verdi.
 
2008 ve 2012 seçimlerini kazanan Başkan Obama, gençlerin büyük bir çoğunluğunun oyunu almıştı.
 
ABD'deki başarılı iş adamı Murat Güzel'in yakından destek verdiği Hillary Clinton'un New York'taki ilk miting konuşmasını, Türk toplum liderlerinden Demokrat Parti Etnik Koordinasyon Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Ali Çınar da izledi.
 
Maryland eski Valisi Martin O'Malley ve Vermont Senatörü Bernie Sanders, Clinton'un Demokrat Parti'de adaylığını açıklayan en büyük rakipleri arasında bulunuyor.

aa

 

Bu haber 481 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,663 µs