En Sıcak Konular

AK Parti'den koalisyon açıklaması

14 Haziran 2015 09:27 tsi
AK Parti'den koalisyon açıklaması AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, seçim sonuçlarını değerlendirdi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, "AK Parti yüzde 41 oyla dimdik ayaktadır. Biz bakarız, bu milletin hayrına bir koalisyon çıkarsa çıkar, çıkmazsa sandığı milletin önüne koyarız" dedi.
 
Ünal, AK Parti İl Başkanı Metin Doğan ve AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri Nursel Reyhanlıoğlu, Mehmet Uğur Dilipak ve Mehmet İlker Çitil ile partisinin Göksun, Afşin ve Elbistan ilçe teşkilatlarını ziyaret ederek, seçimdeki katkılarından dolayı teşekkür etti.
 
Elbistan İlçe Teşkilatını ziyaretinde konuşan Ünal, CHP, MHP ve HDP'den bahsederek, söz konusu partilerin taş üstüne taş koyacak bir başarısının olmadığının görüleceğini, bunların önce konuşmayacakları için uzlaşamayacaklarını söyledi.

Türkiye'nin 13 yıllık kazanımının biranda kaybedilme tehlikesi olduğunu dile getiren Ünal, şunları kaydetti: "Bu kazanımlar çocuklarımızın kazanımıdır. 13 yıldan beri AK Parti'nin yaptığı hizmetleri keyifle kullandılar. Seçimden sonra muhalefete oy verenlerde bir korku hali hakim oldu. Onlar şöyle düşünüyordu, 'AK Parti, bu seçimi de kazanır, onlar hizmet etmeye devam eder, biz de eleştirmeye devam ederiz' diyorlardı. Şimdi 'İstikrar bozulursa benim işlerim bozulur' diye konuşuyorlar. Peşinden gittikleri, oy verdikleri partileri 13 yıldan beri bu ülke için tek bir vizyon geliştirmedi. Bunu nereden biliyoruz. Bunların akılları fikirleri, odaklandıkları nokta 'AK Parti'yi iktidardan düşürelim'. Bütün hesapları buydu."
 
KEL GÖRÜNDÜ
 
AK Parti dışındaki partilerin seçim döneminde verdikleri sözlere ilişkin "takke düştü, kel göründü" değerlendirmesinde bulunan Ünal, parti olarak Türkiye'nin istikrarını ve insanın önündeki ekmeği büyütmenin mücadelesini verdiklerinin ortaya çıktığını ifade etti. Ünal, söz konusu partilerin taş üstüne taş koyacak bir başarısının olmadığının da görüleceğini belirtti.
 
Seçim sonuçlarını millet nezdinde değerlendiren Ünal, şöyle devam etti: "Millet AK Parti'ye '13 yıldan beri koşuyorsun, bir dur, bir nefeslen, bir soluklan, bir muhasebe yap' dedi. Muhalefete 'Siz çok biliyorsunuz ya size biraz sorumluluk verelim' dedi. Şimdi herkes sorumluluk testindedir. Bu sorumluluğu hakkıyla kim yerine getirecek tabiki AK Parti yerine getirecektir. Kim rezil olacak tabiki onlar rezil olacak. Gönlünüz rahat olsun. Hükümetimiz iş başındadır. Başbakanımız, Cumhurbaşkanımız görevi başındadır. AK Parti yüzde 41 oyla dimdik ayaktadır. Biz bakarız, bu milletin hayrına bir koalisyon çıkarsa çıkar, çıkmazsa sandığı milletin önüne koyarız."

aa


 

Bu haber 620 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,082 µs