En Sıcak Konular

'ABD-İsrail ilişkileri hiç bu kadar kötü olmamıştı'

13 Haziran 2015 15:21 tsi
'ABD-İsrail ilişkileri hiç bu kadar kötü olmamıştı' İsrail'in eski Maliye Bakanı ve bir önceki hükümeti oluşturan koalisyonun büyük ortağı Yeş Atid Partisi Genel Başkanı Yair Lapid, "İsrail-ABD ilişkilerinin hiç bu kadar kötü olmadığını" söyledi.

İsrail'in eski Maliye Bakanı ve bir önceki hükümeti oluşturan koalisyonun büyük ortağı Yeş Atid Partisi Genel Başkanı Yair Lapid, "İsrail-ABD ilişkilerinin hiç bu kadar kötü olmadığını" söyledi.

İsrail radyosunun haberine göre, ABD'deki temaslarının ardından ülkeye dönen Lapid, Rişon LeTsiyon kentinde düzenlenen kültürel bir etkinlikte yaptığı konuşmada, "ABD-İsrail ilişkileri hiç bu kadar kötü olmamıştı" diyerek iki ülke arasındaki ilişkilerin bozulmasından Başbakan Binaymin Netanyahu liderliğindeki hükümeti sorumlu tuttu.

Netanyahu'nun ABD-İsrail ilişkileri konusunda sorumsuzca davrandığını savunan Lapid, "ABD'li üst düzey yetkililerden, gelinen aşamada İsrail ile ABD ilişkilerinin son derece kötü olduğu yönünde değerlendirmeler işittim" diye konuştu.

Batıda İsrail'e karşı büyüyen boykot kampanyasıyla mücadelede hükümetin başarısız olduğunu ve bunun, henüz dışişleri bakanı atanmamış olmasından kaynaklandığını söyleyen Lapid, "Dışişleri bakanının olmaması devlet için önemli bir tehlike. Uyumlu çalışan bir hükümette dışişleri bakanının bu konularla (boykot) ilgilenmesi gerekir. Dışişleri Bakanlığını, siyasi gerekçelerle 6 bakanlığa böldüler. Savunma Bakanlığının, 'Koruyucu Hat' operasyonu sırasında sorumluluğunun 6'ya bölünmüş olmasını düşünebiliyor musunuz? " diye konuştu.

İsrail Başbakanı Netanyahu, İran ile yürütülen nükleer müzakereler konusunda ABD'de Obama Yönetimi'ni hedef alan eleştirilerini açıkça dile getirmişti. Öte yandan İsrail'de yeni hükümeti oluşturan beş partinin de aşırı sağcı ve "dini eğilimli" bir profile sahip olması, barış sürecinin geleceğine ilişkin endişelere yol açmıştı.

AA



Bu haber 865 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,787 µs