En Sıcak Konular

Husilere ait hedefler bombalandı

13 Haziran 2015 09:54 tsi
Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri, Yemen'in başkenti Sana'nın farklı bölgelerinde Husi Ensarullah hareketine ait hedeflere hava saldırıları düzenledi.

Yemen'de Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin, başkent Sana'nın Farklı bölgelerinde devrik lider Ali Abdullah Salih'e bağlı gruplar ve Ensarullah Hareketi'ne (Husiler) ait kamplar ile liderlerin evlerini bombaladığı bildirildi.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, koalisyon güçleri, başkent Sana'nın Beyt Mi'yad bölgesinde devrik lider Salih'in kardeşi Yahya Muhammed Abdullah Salih'in evine, Dar Silm bölgesinde de Tuğgeneral Ali Salih el-Ahmar'ın ve Salih'e yakınlığıyla bilinen Hafız Mi'yad'ın evine hava saldırısı düzenledi.

Koalisyon güçlerinin, başkent Sana'da es-Sevad, en-Nehdeyn, Dar er-Riase, Salih ve Husiler yanlısı el-Hafa kamplarını bombaladığı, kentte şiddetli patlama sesleri duyulduğu aktarıldı.

Öte yandan, Husilerin attığı roketin Suudi Arabistan'ın Cizan bölgesinde bulunan Samita iline bağlı el-Ataya köyündeki cami yakınına düşmesi sonucu 1 kişinin hayatını kaybettiği, 1 kişinin yaralandığı, camide hasar meydana geldiği bildirildi.

Bu arada, Husilerin kontrolündeki haber ajansı Saba'nın haberinde, Husilerin, Suudi Arabistan'ın Yemen sınırındaki Cizan ve Zahran bölgesinde sınır muhafız birimlerine roket saldırısı düzenlediği belirtildi.

Haberde, halk komiteleri destekli Husilerin, Cizan'da er-Radif askeri sahası ile Zahran'da bir Sınır Muhafaza Kumanda Merkezi'ne roket saldırısı düzenledikleri kaydedildi.

AA



Bu haber 599 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,197 µs