En Sıcak Konular

IŞİD şimdi de Balkanlara el atıyor

12 Haziran 2015 15:28 tsi
Kosova ve Bosna'da IŞİD'in sloganları ilgi görüyor. Sadece Kosova'dan Suriye'ye giden milis sayısının 250 olduğu, cihatçıların Batı Balkanlar bölgesini transit geçişler için tercih ettikleri bildiriliyor.


Bölgeden gelen son haberler, IŞİD'in Balkanları da tehdit eder hale geldiğini ve örgütün yerel halkı kazanmaya çalıştığına işaret ediyor. Birkaç günden internette dolaşan ve IŞİD'e bağlı Hayat Medya Center'da üretilen ‘Balkan Halklarına' başlıklı tehdit içerikli bir videoda, Bosnalı Salahuddin adlı sakallı biri, "Mümkünse bunların arabalarının altına bomba koy, dinsizleri zehirle, —Bosna'da, Sırbistan'da, Sancak'ta- nerede bulursan bunları orada öldür öldür öldür" ifadelerini kullanıyor.

IŞİD'in yayınladığı videoda insanların savaş korkuları sömürülüyor. Burada hedeflenen, tıpkı seçimlerde olduğu gibi, insanları İslamcıların kucağına itmek…. Video kaydında sesi duyulan cihadçı, Srebrenitsa, Mostar ve Gorajde'de yeni katliamlar olacağı yönünde uyarıda bulunuyor. Bundan kurtulmanın tek yolunun ise IŞİD'e katılmak olduğu mesajı veriliyor.

Bu propaganda videosu IŞİD'in bir strateji değişikliğine gittiğine işaret ediyor. Balkanlar'da tek tek eylemciler aracılığıyla acaba yeni bir cephe mi açılıyor? DW Türkçe'nin haberine göre, Londra merkezli King's College Üniversitesi'nde öğretim görevlisi ve aynı zamanda terör uzmanı olan Prof. Peter Neumann konuya dair şu yorumu yapıyor:  "Tek tek eylemcilere ihtiyaç duyuyorlar. Bu tür şoke edici eylemler düzenlemeleri için bu kişileri doğrudan harekete geçiriyorlar."


Bu haber 475 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,398 µs