En Sıcak Konular

Filistin'den BM Genel Sekreteri Ban'a tepki

12 Haziran 2015 12:36 tsi
Filistin'den BM Genel Sekreteri Ban'a tepki Filistin Başmüzakerecisi Ureykat, çatışmalarda çocuk haklarını ihlal eden ülke ve grupların yer aldığı "kara listeye" İsrail'in alınmamasını kınadı.

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Yönetim Kurulu üyesi ve Filistin Başmüzakerecisi Saib Ureykat, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un, çatışmalarda çocuk haklarını ihlal eden ülke ve grupların yer aldığı "kara listeye" İsrail'i almamasını kınadı.
 
Ureykat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "İsrail'in kara listeye alınmamasını kınıyoruz. BM Genel Sekreteri Ban'a bu konuda 2014'te İsrail tarafından öldürülen 754 çocuğun isminin olduğu listeyi gönderdik. Biz intikam peşinde değiliz sadece halkımızı korumak ve katliamların tekrarlanmasını önlemek istiyoruz" dedi.
 
İsrail ordusu ile Yahudi yerleşimciler tarafından öldürülen Filistinli 754 çocuğun isimlerinin yer aldığı listeyi dağıtılması ve yorumlanması için BM'ye göndereceklerini belirten Ureykat, "Olanlar, tam anlamıyla bir inkar anlamı taşıyor. BM Genel Sekreteri'ni, tutumunu değiştirmeye davet ediyoruz" diye konuştu. 
 
Ureykat, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun yürüttüğü uluslararası kampanya ile gerçekleri inkar etmeye çalıştığını vurgulayarak, "Ancak bugün dünya Netanyahu hükümetinin iki devletli çözümü yıkmaya çalıştığını biliyor" ifadelerini kullandı.
 
Başmüzakereci Uraykat ayrıca, Filistin'in bu ay sonuna kadar İsrail'in Temmuz 2014'te Gazze'ye düzenlediği saldırılar ve Yahudi yerleşim birimleri hakkında açılan ön soruşturmada Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin (UCM) kendisine yönelttiği tüm sorulara cevap vereceğini aktardı.
 
İsrail işgaline son verilmesi için Fransa'nın BM Güvenlik Konseyi düzeyindeki çabaları konusunda yeni bir gelişme olmadığını dile getiren Ureykat, Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius'un 20 Haziran'da bölgeye geleceğini sözlerine ekledi.
 
BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, çatışmalarda çocuk haklarını ihlal eden ülke ve grupların bulunduğu listede, Gazze'de BM okullarını bombalayan İsrail'e yer vermemişti. Taslak listede, İsrail ve Hamas'ın da olduğu ancak baskılar sonucu Ban Ki-mun'un İsrail'i ve Hamas'ı listeden çıkardığı öne sürülmüştü.

aa


Bu haber 618 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,925 µs