En Sıcak Konular

Arınç'tan koalisyon açıklaması

12 Haziran 2015 12:07 tsi
Arınç'tan koalisyon açıklaması Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Başbakan Yardımcısı Arınç, "Bazı partilerin kapıyı kapalı tutmak anlayışı doğru bir anlayış değildir. Kendine güvenen hiçbir siyasetçi böyle yola çıkmaz" dedi.
 
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Uluslararası İnsan Hakları Kurumları İyi Uygulama Örnekleri ve Deneyim Paylaşımı Uluslararası Konferansı"nın açılışında yaptığı konuşmada, "Bu günlerde çıkan bütün haberlerin doğrudan ve gerçeklere uygun olmadığını söylemek istiyorum. Bunlar basında paylaşılan bir kısım haberlerdir, manipülatif haberlerdir. Hiçbir partinin genel başkanı ve yetkili karar mercii tarafından açıklanmadıkça hükümet kurma çalışmaları konusunda bir beyana itibar etmemek gerekir" dedi.
 
Arınç, "(Benim kırmızı çizgim şudur, şundan daha aşağısını kabul etmem) anlayışı veya bazı partilerin kapıyı kapalı tutmak anlayışı doğru bir anlayış değildir. Kendine güvenen hiçbir siyasetçi böyle yola çıkmaz" şeklinde konuştu.
 
"Anayasayı bilmedikleri anlamına gelir ve mahkum olurlar"
 
"Hükümet kurulamadığı takdirde erken seçime gitmek de anayasal bir kurumdur" diyen Arınç, "Öncelikle hükümet kurma imkanlarının araştırılması ve acil yapılacak işlemle birlikte bir taraftan ekonomi, bir taraftan dış politika, bir taraftan Türkiye'yle ilgili bütün hususlarda güçlü bir hükümetin bir an önce karar alma noktasına gelmesi acildir. Buna ilişkin çaba gösterilmesi gerekir" ifadelerini kullandı.
 
Arınç, şöyle devam etti:
 
"Bir parti grubunun 'Biz bu konuda karar aldık. Dört eski bakan hakkında yeniden soruşturma komisyonu açacağız, bunu da diğer partilere bir öneri olarak götürüyoruz' demesi anayasayı çiğnemektir. Milletvekilleri böyle bir komisyonun açılması ve sonuçlanması konusunda vicdanlarına ve hukuka uygun hareket ederler. Sayın genel başkanlara acizane hatırlatmak istiyorum ki bu konuyu ağızlarına alıp da bir parti kararı olarak veya gruplarını bağlayıcı bir karar olarak ileriye sürmesinler. Anayasayı bilmedikleri anlamına gelir ve mahkum olurlar"

aa


Bu haber 904 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,499 µs