En Sıcak Konular

''Özgecan Aslan davası'' başladı

12 Haziran 2015 09:58 tsi
Üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesiyle ilgili haklarında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen tutuklu 3 sanığın yargılanmasına başlandı.

Üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesiyle ilgili haklarında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen tutuklu 3 sanığın yargılanmasına Tarsus Adliyesi Konferans Salonunda başlandı.
 
Duruşma için tutuklu sanıklar Ahmet Suphi Altındöken Adana, babası Necmettin Altındöken Gaziantep ve arkadaşı Fatih Gökçe de gece geç saatlerde Osmaniye'deki cezaevinden getirildi.
 
Türkiye'nin birçok yerinden yaklaşık bin avukatın da katılması beklenen dava için bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar adliye çevresinde toplanmaya başladı. Ellerinde döviz, pankart ve Özgecan'ın fotoğraflarını taşıyan çoğunluğunu kadınların oluşturduğu grup, güvenlik noktasında arandıktan sonra sloganlar atarak adliye bahçesine girdi.
 
Adliyeye gelen bazı avukatların yakasında "Önce adam ol, kadına el kaldıran adam değildir" yazısı dikkati çekti.
 
Tarsus Belediyesi tarafından adliyeye gelenlere çay ikramında bulunuldu. Bu kişilere daha sonra kumanya da dağıtılacak.
 
Yoğun katılımın beklendiği duruşmada, Özgecan'ın babası Mehmet Aslan ve annesi Songül Aslan bulunmayacak. Aileyi temsilen duruşmada Özgecan'ın amcası Yaşasın Aslan ile aile avukatları yer alacak.
 
Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı Tarsus Adliyesinde bugün başka duruşma görülmeyecek.
 
Sanıklardan Ahmet Suphi Altındöken'in avukatlığını Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesinin talebiyle Mersin Barosundan bir avukat üstlenecek.
 
Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen, davaya yaklaşık bin avukatın müdahil olmak istediğini ancak salonun kapasitesine göre alım yapacaklarını söyledi.
 
Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor
 
Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesine 14 Nisan'da sunulan iddianamede, sanıklardan Ahmet Suphi Altındöken'in "Canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürmek, bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürmek, başka bir suçu işleyememekten kaynaklanan infialle öldürme, nitelikli cinsel saldırıya teşebbüs, cinsel saikle kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak" suçlarını işlediği belirtiliyor. Altındöken için bu suçlar gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep ediliyor.
 
Altındöken'in babası Necmettin Altındöken ile arkadaşı Fatih Gökçe için de "Canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürmek, bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürmek" gibi suçlardan dolayı aynı ceza isteniyor.
 
Öte yandan, Mersin Barosunun, 3 zanlı dışında suça karıştığı veya delilleri gizlediği düşünülen fakat haklarında takipsizlik kararı verilen 7 şüphelinin de yargılanması için Anayasa Mahkemesine başvurduğu bildirilmişti. Altındöken'in eşi, halası ve araç sahibinin de arasında bulunduğu 7 kişi için Anayasa Mahkemesine yapılan başvurunun cevabı bekleniyor.

aa








 

Bu haber 423 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,187 µs