En Sıcak Konular

17-25 Aralık’tan 5 ay önce TiB’e sabotaj

12 Haziran 2015 09:41 tsi
17-25 Aralık’tan 5 ay önce TiB’e sabotaj Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı önceki gün açtığı davada, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, kısa adıyla TİB’deki verilerin 17-25 Aralık operasyonlarından tam 5 ay önce silinmeye başladığını ortaya koydu.

Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosu’nda görevli Cumhuriyet Savcısı Tekin Küçük’ün hazırladığı iddianamede, Teknik Düzenlemeler Dairesi Başkanlığı’nda bilişim uzmanı olarak görev yapan Okan Aydoğan’ın “bilişim sistemlerine sabotajda bulunduğu” suçlaması yapıldı. İddianamede sabotajın nasıl gerçekleştirildiği anlatıldı.

BİLİŞİM SİSTEMİNE SABOTAJ

Şüpheli Okan Aydoğan’ın 5 Temmuz 2013’te Ankara Bölge  Müdürlüğü sistem odasında kurulum yapmak üzere görevlendirildiği belirtilen iddianamede şu bilgiler yer aldı “ Şüpheli O. Aydoğan kullanıcı adını kullanarak fyilmaz kullanıcıyla oturum açılmış olan 10.*.*.**7 IP adresi bilgisayardan 10.*.*.**3 IP adresli terminal sunucuya uzak masa üstü bağlantısı yaptı. Kullanıcıların e-imza bilgilerinin tutulduğu ORTK şemasının altında yer alan WMFYS_WEB_PIN_KULHAKLARI tablosundaki ID ve TANIMLAYICI_NU kolonlarındaki bazı karakterleri değiştirdi. Şüphelinin yaptığı değişikliklerin 27 adet kullanıcı verisinde olduğu ve her bir kullanıcı verisinde sadece birer harf şeklinde olduğu belirlendi.

İFİS’e giremedi

Şüphelinin eylemi sonucunda MFYS’de onay bekleyen güvenlik sertifikası bildirimlerinin alınan raporlarda görüntülenemediği, GSM operatörlerinin e-imza girişlerinin bir kısmının başarısız olduğu belirlendi.

6 yıl istendi

Şüpheli bilişim uzmanının hakkındaki soruşturma iznine ve kendisine gönderilen tebligata rağmen, itiraz etmediği, üzerine atılı suçları işlediğinin anlaşıldığı da belirtildi. Okan Aydoğan'a 6 yıl hapis istendi.

Akşam



Bu haber 745 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,264 µs