En Sıcak Konular

İşte Erdoğan ve Baykal görüşmesinin perde arkası

11 Haziran 2015 17:01 tsi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve CHP milletvekili Deniz Baykal'ın dün gerçekleşen 'ani' görüşmesinn etkileri hala devam ediyor. İşte Baykal'ın kendi ağzından o görüşmenin perde arkası...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP milletvekili Deniz Baykal Ankara'da dün gerçekleştirdiği 'sürpriz' görüşmenin yankıları bugün de devam ediyor. Erdoğan ile Baykal arasındaki görüşmenin ayrıntılarına dair Ankara kulislerinde farklı söylentiler dolaşıyor. Posta'dan Candaş Tolga Işık'a konuşan Baykal, görüşmenin detaylarını açıkladı.

BAYKAL: BEN KENDİSİNE NE YAPIP EDİP...

CHP Antalya milletvekili Deniz Baykal, Posta gazetesinden Candaş Tolga Işık'a yaptığı açıklamada, Erdoğan'la yaptığı görüşmeye yönelik, "Ben de kendisine ne yapıp edip bir koalisyon hükümeti kurdurmanın seçimin sonucunda ortaya çıkan iradenin gereği olduğunu, bu konuda kendisinin liderlik etmesinin doğru olacağını ifade ettim. O da 'Anlaşıp bir koalisyon hükümeti kurarlarsa ne ala ama benim pek umudum yok' mealinde konuştu." dedi.


ERDOĞAN KOALİSYON İÇİN NE DEDİ?

Erdoğan Baykal görüşmesinde, genel olarak medyaya yansıyan bilgilere bakıldığında, MHP lideri Devlet Bahçeli ya da HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'a hükümet kurma görevini tevdi edeceğine ilişkin hiçbir işaret vermediğine ve Erdoğan'ın, Davutoğlu ya da Kılıçdaroğlu hükümet kurmayı başaramazlarsa, erken seçim seçeneğine odaklanacağına yer verildi.

KILIÇDAROĞLU: AKP İLE KOALİSYON OLMAZ NOKTASINDAYIM

Kılıçdaroğlu'yla da görüşen Işık, haberinde CHP liderinin, Baykal ile Erdoğan'ın görüşmesine yönelik sözlerine de yer verdi:

"Deniz Bey ve Cumhurbaşkanı’nın görüşmesi esasen Meclis’in açılışına dair olmuş. Ama koalisyon ihtimalleri ya da güncel iç siyaset odaklı bir görüşme değil. Açıkçası ben hala ‘AKP ile koalisyon olmaz’ noktasındayım ve fikrimde hiç bir değişiklik yok.

Kılıçdaroğlu, POSTA’nın dün manşet yaptığı MHP ve HDP destekli CHP azınlık hükümeti formülü için de “Türkiye’yi hükümetsiz bırakmamak adına bir uzlaşı zemini aramalıyız. Kesin bir hükümet modeli için henüz erken. Ancak CHP azınlık hükümeti mantıklı bir seçenek.” dedi."



Bu haber 515 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,618 µs