En Sıcak Konular

'Halk hepimizi ayıplar'

11 Haziran 2015 16:56 tsi
'Halk hepimizi ayıplar' HDP Milletvekili Tan: "Biz, yeni gerilim üretmek için gelmedik buraya, barış için geldik, uzlaşma için geldik, çözüm için geldik. "

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, genel seçimlerde Meclis'e girme hakkı kazanan 80 milletvekili ile parti genel merkezinde bir araya geldi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'ın "Siyaset bir tarla, şeref de burada yetişen bir sebze olsa, Demirtaş’a onun sapları bile düşmez" sözlerinin hatırlatılması üzerine, şunları söyledi:

"Türkiye'nin bu yeni döneminde daha dakika bir gol bir, Meclis'e gelmeden böyle hakarete varan lafların hiç kimseye faydası yok. Biz, yeni gerilim üretmek için gelmedik buraya, barış için geldik, uzlaşma için geldik, çözüm için geldik. Daha Bismillah, okul açılmadan okulun bahçesinde kavga eden çocuklar durumuna düşersek, halk hepimizi ayıplar. Onun için ben bu lafları duymamış olayım."

Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder de Semih Yalçın'ın sözleri üzerine, "Kem söz sahibine aittir. Başka da bir şey söylemeye gerek yok. Bu konular eş genel başkanlarımıza tevdi edildi, partinin yetkili kurulları tarafından. Kimse siyasette ciddiyeti ve nezaketi elden bırakmasa ne iyi olur. Selahattin Bey'in söylediği şey, bizim yaklaşık 40 yıldır kriminalize edilmeye, suçlu insanlar gibi gösterilmemize dönük bir tepkinin ifadesiydi. Bu tepki de boş bir tepki değil, bu halk tarafından onaylanmış, desteklenmiş, güç verilmiş bir gerçeklikti. O adı geçen arkadaş, halkın bu tercihlerine baksa daha iyi olur" değerlendirmesini yaptı.

- Kerestecioğlu: "Kadınların daha etkin olduğu siyasete geçeceğimizi umuyorum"

Gaziantep Milletvekili Celal Doğan, HDP felsefesine yabancı bir siyasetçi olmadığını belirterek, "68 kuşağındanım. Bizim 68'deki arkadaşların çoğunun son arzuları halkların kardeşliği üzerine inşa edilmiş bir siyasetti. O nedenle siyasete yabancı değilim" dedi.

Meclis Başkanlığı seçimleri için isminin geçtiğinin ifade edilmesi üzerine Doğan, "Hiçbir mevki talep etmedim hayatımda, hiç kimseden. Görev verirlerse, partinin emriyse yaparım" diye konuştu.

Mardin Milletvekili Mithat Sancar, Ankara'ya yabancı olmadığını belirterek, "Bu şekilde aktif bir rol alarak gelmek değişik bir şey. Bunca yıl akademiden sonra şimdi sahadayız. Önemli bir dönem bizim için, Türkiye için, Ortadoğu için. Bu seçim başarısı da bütün bu konularda yeni bir dönemin kapılarını açtı. Şimdi yeni dönemin stratejilerini konuşmak üzere bir araya geleceğiz. Böyle bir zaferle buraya gelmek bütün arkadaşlar için olduğu gibi benim için de güzel bir duygu" dedi.

İsminin Meclis Başkanlığı için geçtiğinin hatırlatılması Sancar, "Parti kurulları ne karar verirse onu uygulayacağız" görüşünü bildirdi.

İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu da daha önce feminist mücadele içerisindeki siyaseti artık Meclis'te yapacaklarını aktararak, şöyle devam etti:

"Siyaset yapma biçimini de umarım değiştireceğiz. Biraz daha erkek egemen siyasetten kadınların daha etkin olduğu siyasete geçeceğimizi umuyorum. Meclis'teki kadın sayısı tabii ki yeterli değil. Çok daha fazla olması lazım. Dünyanın bütün yükü bizim omuzlarımızdayken, o kadar hayatı bizler örgütlerken daha fazla sayıda olmamız lazım ama bu her şeyde olduğu gibi daha başlangıç. Daha ötesi de gelecektir diye umuyorum."

Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir de seçimlerin 78 milyona hayırlı olması temennisinde bulunarak, "78 milyon insanın geleceği açısından bana göre demokrasinin, eşitlik, özgürlük ve kardeşlik temelinde birlikte yaşamın kapıları aralanmıştır. İnşallah bizler de halkımızın teveccühüne layık olmanın çabasını ortaya koyacağız" diye konuştu.

AA



Bu haber 835 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,773 µs