En Sıcak Konular

Musul 1 yıldır terör örgütü DAEŞ’in elinde

11 Haziran 2015 16:15 tsi
Irak’ın en büyük ikinci kenti olan Musul’un, DAEŞ’in eline geçmesinin üzerinden bir yıl geçti.

Musul’un terör örgütü DAEŞ’in eline geçmesinin üzerinden bir yıl geçerken yaşadıklarını ve terk etmek zorunda kaldığı kenti hakkında AA muhabirine bilgi veren Haşd-i Vatani Güçleri Komutanı General Vasık Muhammed, “Şehrimizin özgürleştirilmesinin hayale dönüşmesinden korkuyorum. Oysa ben çoğu gece Musul'u özgürleştirme rüyası görüyorum. Umarım herkes bu rüyayı görür ve bir gün kentimizi kurtarırız” dedi.

21 Şubat 2008 ile 18 Mayıs 2010 tarihleri arasında Musul Emniyet Müdürü olarak görev yaptığında sivilleri ABD askerlerinin keyfi uygulamalarına karşı koruduğunu ancak DAEŞ’in ise kendisi gibi insanları hedef tahtasına oturtarak infazlar yaptığını vurguladı.

Geçmişte yasaları uyguladığı için DAEŞ’in oğlunu öldürdüğünü ifade eden Muhammed, “Bana yönelik 15 kez suikast tertip ettiler. Beni öldürmeyince henüz hayatının baharında olan 22 yaşındaki oğlumu katlettiler. Sonra bunu Facebook sayfalarında ‘Müslümanları katledenin oğlunu öldürerek intikam aldık’ diyerek duyurusunu yaptılar. Musul’un düşmesinden sonra da avukat kardeşim kayıp oldu. Bir yıldır akıbeti hakkında bir haber alamıyoruz” diye konuştu.

"Musul halkı terörün gerçek yüzünü gördü"

“Onlar nasıl intikamla hareket edip katliam yapıyorlarsa, bende oğlumun, kardeşimin ve 2 bin 500 meslektaşımın intikamını almak istiyorum” diyen Muhammed, geçen bir yıllık sürede Musul halkının terörün gerçek yüzünü gördüğünü söyledi.

700 bin kişi sığınmacı oldu

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Musul Sorumlusu Sait Memuzini de "DAEŞ, bir yıldır kontrol ettiği Musul’da 10 bin kişiyi öldürdü. Şiddet nedeniyle de 700 bin kişi evini terk ederek sığınmacı oldu" dedi.

Musul’da bir yılda dehşet verici gelişmelerin yaşandığını söyleyen Memuzini, sözlerini şöyle sürdürdü:

" DAEŞ tarafından, Irak ordusu veya Peşmerge güçlerine muhbirlik yaptıkları gerekçesi ile bin 401 kişin kurşuna dizdi.Musul şu anda açık cezaevi olmuştur. Para, elektrik yok. İşsizlik had safhalarda. Bunu fırsat bilen DAEŞ, maaş karşılığı kendine militan kazandırdı.  Halkın başka bir yere gidip gelmesine izin verilmiyor.”

Musul İl Meclis Başkan Yardımcısı ve Irak Türkmen Cephesi Yürütme Kurulu Üyesi Nurettin Kaplan ise Musul çevresindeki operasyon ve DAEŞ’in infazları neticesinde kaç insanın öldürülmüş olabileceğine ilişkin kesin sayı vermenin mümkün olmadığını belirterek, Türkmenlerin büyük zarar gördüğünü söyledi.

AA



Bu haber 495 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,718 µs