En Sıcak Konular

SMDK heyeti muhalif liderlerle görüştü

11 Haziran 2015 11:27 tsi
Suriye muhalefetinin diasporadaki temsilciliğini yapan SMDK, İstanbul'da ikinci kez Suriye'deki askeri grupların liderleriyle bir araya geldi.

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK), İstanbul'da ikinci kez Suriye'deki askeri grupların liderleriyle bir araya geldi. Ortak tek bir askeri komuta merkezinin oluşturulması konusunun ele alındığı toplantıda, taraflar, silahlı grupların SMDK’nın yapısına ve kurumda yapılabilecek reformlara ilişkin görüşlerini beyan ederek, Suriye’nin geleceğinin üzerine inşa edilebileceği kapsamlı bir ortak metin çıkarma yolları aradı.
 
SMDK'dan yapılan yazılı açıklamada "Toplantıda Suriye’nin toprak ve halk bütünlüğüne dikkat çekilerek, Suriye’nin toprak ve kanının bir bütün olduğu ve hiçbir bölünme ve ayrışmanın kabul edilmeyeceği, Esed rejimi düşene, terörist gruplar ve rejime bağlı milisler vatan topraklarından çıkarılıncaya kadar mücadelenin devam edeceğini belirten tarafların ayrıca Suriyeli mültecilerin evlerine dönmesinin sağlanmasında mutabık kaldığı" belirtildi. 
 
SMDK açıklamasında ayrıca "Son dönemde silahlı muhalif grupların kazandığı zaferler karşısında Esed güçlerinin gerilemesinin bölgedeki siyasi ve askeri kartların tekrar düzenlenmesini zorunlu kıldığı noktasında tarafların hem fikir olduğu ve rejimin diplomatik temsilini yitirdiğine vurgu yapılarak, ivedilikle muhalif çatı altındaki tüm askeri ve siyasi taraflar arasında güvenin inşa edilmesi, muhalefet mantığından sıyrılarak devlet aklına geçilmesi, Esed rejiminin gerçek manada yetkisini alacak ve Suriye’nin inşasına odaklanacak bir kurul oluşturulması gerektiği" kaydedildi.
 
Öte yandan SMDK Başkanı Halid Hoca, Suriyeli muhalif grupların Amman’da ayrı bir toplantı düzenlediğine ilişkin bazı basın organlarında yer alan haberleri yalanlayarak, SMDK’nın önümüzdeki sürecin yol haritasını ortaya çıkarabilmek için sürekli sahadaki muhaliflerle görüşme halinde olduğunu söyledi.

aa


Bu haber 487 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,222 µs