En Sıcak Konular

Demirtaş: Çağrı yapacak Öcalan’dır

11 Haziran 2015 11:03 tsi
Demirtaş: Çağrı yapacak Öcalan’dır HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, çözüm süreci, koalisyon tartışamalarına yönelik gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Çözüm sürecinin sürdürülmesinin önemine değinen Demirtaş,  "Sayın Davutoğlu’nun belirttiği sorumluluklarımızın arkasındayız. Çözüm sürecinde nereye geldiğimizi kendisi de biliyor, gizli kapaklı değil. Çağrı aşamasına gelindiğinin Davutoğlu da farkındadır. Silahlar konusunda çağrı yapacak Öcalan’dır. Öcalan da İmralı da hazır bekliyor. Buyurun yarın İmralı’ya gidiyoruz." dedi.
 
Demirtaş'ın açıklamalarından öne çıkan satır başları şöyle;
 
"BU HATALARDAN VAZGEÇİLDİĞİNDE..."
 
Seçimlerden herkesin ders çıkarması lazım. Partilerin başarısı açısından geçerli şart değil. Türkiye'nin özgür, aydınlık geleceği açısından şarttır. Çıkan sonuçları umarım doğru değerlendireceklerdir. HDP’nin başarısı var. Bizler başarı elde etmenin verdiği sevinçle sorumluluğumuzun farkındayız. Başkanlık Sistemi Türkiye’de tartışılacak durum değildir. Israr edilmesi gerilimin artmasına yol açıyordu. Bundan vazgeçilmesi lazım. Bu kişisel mesele değil. Sayın Erdoğan’a husumetten dolayı başkanlık sistemine karşı değiliz. Dayatma model. Biz AKP’nin hataları yanlışları var diye eleştiriyoruz. Bu hatalardan vazgeçildiğinde ortak adımı atmayı hazırız. Yeni anayasa için, çözüm süreci için gerekli adımları atmaya Başbakan, eski başbakan diyelim bunun farkındadır. Çözüm süreci Türkiye’nin geleceği açısından en önemli sorundur. AKP  doğru desteğini çıkarır, iç sorgulamaya dönerse bu iyi olur. Barış için elimizi taşın altına koymaya hazırız.
 
"SİYASETİN ÖNÜNÜ AÇAN CUMHURBAŞKANI DESTEK GÖRÜR"
 
Siyasette diyalogu önemsiyoruz. İsteyen istediği ile görüşebilir. Bizim ne Sayın Erdoğan’a karşı kişisel husumetimiz ne de tutumumuz vardır. Anayasayı ihlal eden, askıya alan, hukuku ihlal eden cumhurbaşkanı bizim açımızdan eleştiri alacaktır. Kendi sınırlarına çekilen tutumla bizden destek görecektir. Siyasetin önünü açan Cumhurbaşkanı destek görür. Koalisyon tartışmaları başlayacak. Önümüzdeki günlerde koalisyon ihtimalleri çıktıkça bizler de değerlendirmelerimizi yapacağız.
 
“KOALİSYONDAN VE ERKEN SEÇİMDEN KORKMAYALIM”
 

Çalışmaları hep birlikte yürüteceğiz Herkesin içi rahat olsun Koalisyonlardan ve erken seçimden korkmayalım. YSK daha seçim sonuçlarını ilan etmedi. Koalisyon kurarak Türkiye yoluna devam etmeli.
 
"KOALİSYON KURMA ÇALIŞMALARI CUMHURBAŞKANLIĞI MAKAMINDA OLMAZ"
 
Koalisyon kurma çalışmaları cumhurbaşkanlığı çatısında olmaz partiler arasında olur. Cumhurbaşkanlığı makamını tartışmaya açmıyoruz. Cumhurbaşkanı’nın kendisi açıyor. Makamın kapsayıcılığına, kucaklayıcılığına yakışır pratik ortaya konulursa cumhurbaşkanlığına makamına da saygı duyarız.
 
Bizim resmi ya da gayri resmi temasımız yok. Kapımız herkese açık, fikirler iletilirse değerlendirebiliriz.
 
ÇÖZÜM SÜRECİ
 
Çözüm süreci koalisyon kurulduktan sonra işlemeye devam edecek. İmralı ziyareti faydalı olur diye düşünüyorum. Sayın Davutoğlu’nun belirttiği sorumluluklarımızın arkasındayız. Çözüm sürecinde nereye geldiğimizi kendisi de biliyor, gizli kapaklı değil. Dolmabahçe görüşmesinin müzakere edilmesi ve PKK’nın müzakere yapması noktasına gelmiştik zaten. Seçim döneminde masa yok dediler, taraf yok dediler, çözüm süreci yok dediler. Çağrı aşamasına gelindiğinin Davutoğlu da farkındadır. Silahlar konusunda çağrı yapacak Öcalan’dır. Öcalan da İmralı da hazır bekliyor. Buyurun yarın İmralı’ya gidiyoruz.

Habertürk



 

Bu haber 785 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,480 µs