En Sıcak Konular

Okullarda son zil yarın çalacak

11 Haziran 2015 10:22 tsi
Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki yaklaşık 17 milyon 559 bin öğrenci, yarın karne alacak ve 3 ay sürecek yaz tatiline girecek.

Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki 17 milyon 559 bin 989 öğrenci, yarın karne alacak ve 3 ay sürecek yaz tatiline girecek.
 
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Ankara'da Mitat Enç Görme Engelliler Okulunda düzenlenecek törenle öğrencilere karnelerini dağıtacak.
 
İlkokul, ortaokul ve lise son sınıf öğrencileri mezuniyetin yanı sıra yaz tatilinde sınav ve kayıt heyecanı yaşayacak.
 
Liseye kayıt yaptıracak öğrenciler için Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) kapsamında, 8. sınıf öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen merkezi ortak sınav sonuçlarına göre belirlenen Yerleştirmeye Esas Puanlar (YEP), 24 Haziran'da ilan edilecek. Merkezi sınav puanlarının tamamını veya bir kısmını kullanarak yapılacak özel okullara kayıt işlemleri ise 24 Haziran-5 Temmuz'da tamamlanacak. Güzel sanatlar lisesi ve spor liselerine öğrenci kayıtları da 10 Temmuz'da yapılacak. Öğrencilerin liselere yerleştirme işlemleri için 6-16 Temmuz'da saat 13.00'e kadar tercihler alınacak. Yerleştirme sonuçları, 14 Ağustos'ta ilan edilecek.
 
Üniversite adayı lise son sınıf öğrencilerinin katılacağı Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) ise 13-14 Haziran, 20-21 Haziran'da 5 oturum halinde gerçekleştirilecek.
 
Yeni eğitim öğretim yılı
 
Gelecek eğitim öğretim yılının ilk zili, 14 Eylül Pazartesi çalacak. Okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 5. sınıflarındaki öğrenciler ise uyum programına, 7-11 Eylül'te alınacak. Birinci dönemin 22 Ocak'ta sona ermesiyle öğrenciler, 25 Ocak-5 Şubat'ta yarı yıl tatiline girecek. İkinci dönem ise 8 Şubat 2016 Pazartesi günü başlayacak ve 10 Haziran 2016 Cuma günü sona erecek.

aa


 

Bu haber 407 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,818 µs