En Sıcak Konular

MHP tabanından AK Parti baskısı

11 Haziran 2015 09:40 tsi
MHP tabanından AK Parti baskısı Seçimlerin ardından ortaya çıkan tablo nedeniyle kilit partilerden birisi haline gelen MHP’ye tabandan ve partiye yakın iş dünyasından ‘AK Parti ile koalisyon’ talebi geldiği öğrenildi.

Ancak istişarelerini sürdüren Bahçeli’nin, "Bütün formüller denensin, olmazsa bize gelsinler" diyerek önerilere mesafeli durduğu öğrenildi.

Koalisyon seçeneklerinde kilit partilerden MHP'ye tabandan ve partiye yakın iş dünyasından 'AK Parti ile koalisyon yapın' çağrısı yapıldı. AK Parti'nin 7 Haziran seçimlerinde birinci çıkmasına rağmen tek başına hükümeti kurma çoğunluğunu elde edememesi siyasi kulislerin hareketlenmesine neden oldu. Erken seçim ve koalisyon tartışmaları devam ederken, parti içi ve partiler arası nabız yoklama çalışmaları da hız kazandı. Ancak MHP ve HDP'nin kırmızı çizgilerini belirten açıklamalarının ardından bazı koalisyon seçenekleri şimdiden elendi.

NABIZ YOKLAYIN

Parti liderleri, önümüzdeki dönemde nasıl bir yol izleneceğini belirlemek için parti yetkililerinden durum tespiti yapmasını istedi. MHP'nin Genel Başkanı Devlet Bahçeli de kurmaylarına parti tabanının koalisyon ve erken seçimle ilgili nabzının tutulması talimatını verdi. Bahçeli'nin ilk açıklamasında koalisyona kapıyı kapatmasına rağmen parti tabanı ile partiye yakın iş dünyasının erken seçime sıcak bakmadığı öğrenildi. Parti tabanının istikrarın bozulmaması için AK Parti ile yapılacak koalisyon sonucu güçlü bir hükümetin kurulabileceğini belirttiği kaydediliyor. Parti yöneticileri konuyla ilgili hazırladığı raporu Bahçeli'ye sundu. Sunulan rapor çerçevesinde istişarelerine başlayan Bahçeli, ilk olarak Başkanlık Divanı'nı topladı.

Bahçeli'nin AK Parti ile koalisyona mesafeli duruşunu yinelediği öğrenildi. "Çözüm süreci ekseninde buluşan partilerin koalisyon yapması gerekir." ifadelerini kullanan Bahçeli'nin "Olası bir AK Parti-CHP koalisyonu görülüyor. Çeşitli çevrelerde buna ilişkin bir istek bulunduğu dikkat çekiyor" dediği öğrenildi.

EN SON BİZE GELSİNLER

Bahçeli'nin kurmaylarına şunları söylediği belirtildi: "Seçim gecesi yaptığımız açıklamanın arkasındayız. Bütün formüller denensin ve olmuyorsa ondan sonra bize gelsinler. Bizim kırmızı çizgilerimiz bellidir, sorumluluk almaktan da kaçınmayız. En son çare seçim derlerse de seçimle de bizi kimse korkutamaz.” Bahçeli, istişarelerini MYK üyeleri ve milletvekilleri, belediye başkanları ve il başkanları ile sürdürecek.

HDP'nin desteğini asla kabul etmeyiz

MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, koalisyon seçeneklerini değerlendirdi. Halaçoğlu, “Genel başkanımız bu konuda açık konuştu gerekiyorsa ana muhalefet partisi olarak yer alırız dedi. MHP'nin kırmızı çizgileri vardır. Biz çözüm süreci de dahil olmak üzere yolsuzlukla mücadele ve milli değerlere sahip çıkmayı ön planda tutuyoruz” dedi. Olası bir CHP-MHP ve dışarıdan HDP seçeneğine yönelik soru üzerine Halaçoğlu, “HDP'nin desteğini asla kabul etmiyoruz. Kendilerini terör örgütünden soyutlayamayan bir siyasi partinin bizi destekliyor olmasını kabul etmemiz söz konusu değil. Böyle bir birlikteliğin olması da söz konusu değil. Onlarla hele hele koalisyon ortağı, dışarıdan destekleseler bile bir yola çıkmayız. Bunların hiçbir tanesi akla bağlı çözüm değil. AKP istiyorsa HDP ile CHP ile kurabilir” diye konuştu.

Yeni Şafak

Bu haber 871 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,350 µs