En Sıcak Konular

100 kişilik infaz listesi

11 Haziran 2015 08:31 tsi
100 kişilik infaz listesi Terör estiren PKK, aralarında önceki gün Diyarbakır’da evinin kapısında öldürülen İHYA-DER Başkanı Aytaç Baran’ın da bulunduğu 100 kişinin infazı için liste hazırladı.

Baran emniyet tarafından uyarılmış ancak şehir dışına çıkmak istememiş.

PKK tarafından tehdit edilen HÜDA-PAR üyesi ve İHYA-DER’in Başkanı Aytaç Baran’ın evinin önünde katledilmesiyle Diyarbakır gergin bekleyiş içine girdi.

Önceki günkü çatışmalarda 4 kişi hayatını kaybetmiş, aralarında gazetecilerin de bulunduğu birçok kişi yaralanmıştı. Kanlı olayın yaşandığı pazartesi günü sabaha kadar silah sesleri duyuldu. Çıkan olaylarda hayatını kaybeden 3 HDP’linin cenazeleri toprağa verildi. Cinayetin arkasından PKK’nın, bölgedeki HÜDA-PAR’lılara dönük büyük bir katliam hazırlığı çıktı. Baran’a yapılan saldırı sonrası 27 adrese iş zamanlı baskınlar düzenlendiğini açıklayan Diyarbakır Valiliği, 17 kişinin gözaltına alındığı açıkladı.

100 kişiye tebligat

Diyarbakır Emniyeti’nin, öldürülen Baran’ın da aralarında bulunduğu yaklaşık 100 kişiye seçimlerden önce tebligat gönderdiğini ortaya çıktı. Avukat Abdulğani Orhan, “Tebligatta, PKK’nın bu isimlere eylem hazırlığında olduğu söyleniyordu ve eylemin gerçekleşmesi durumunda Emniyet’in haberdar edilmesi isteniyordu. İşte o infaz listesinde olan bir kişiyi şehit ettiler. Emniyet şimdi gelip kurtarsın” ifadelerini kullandı.

Yasın Börü’nün yanına defnedildi

İHYA-DER Başkanı Aytaç Baran’ın cenazesini vurulduğu Şehitlik semtine götüren HÜDA-PAR’lıların oluşturduğu konvoya taş atıldı. Konvoyun Dağkapı Meydanı’ndan geçişinde bir otelden taş atılmasıyla başlayan gerginliğe, araçlarından inen bazı partililer havaya ateş açarak tepki verdi. Başka partililerin araya girmesiyle olay büyümeden sonlandı. Şehitlik semtinde kılınan cenaze namazından sonra grup “Kahrolsun HDP”, “Kahrolsun PKK”, “Kürdistan Sılho’ya (Selahattin) mezar olacak” sloganlarıyla tekbir getirdi. Baran, Yeniköy Mezarlığı’nda bulunan öğrencisi Yasin Börü ve arkadaşlarının yanına defnedildi.

DEVLET ÇATIŞMANIN İÇİNE ÇEKİLMEK İSTENİYOR

Diyarbakır’da Yeni İhya-Der Başkanı Aytaç Baran’ın öldürülmesinden sonra kentte eli silahlı kişilerin 3 kişiyi infaz etmesi ve iş yerlerine silahla ateş açması güvenlik tartışmalarını gündeme getirdi. Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Halis Böğürcü konuyla ilgili ‘Konular soğuk kanlılıkla değerlendiriliyor ve gereği yapılıyor. Her yeri gören mobesa sistemimiz var.  Burada polis silah kullansın, devlet çatışmanın içerisine çekilsin isteniyor” dedi. Böğürcü olay günü eski İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın Diyarbakır’da olduğu iddialarına şu yanıtı verdi: Ne Efkan Ala, buraya geldi ne de ben Efkan Ala ile kahvaltı yaptım. Hepsi asparagas.

Star

Bu haber 659 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,581 µs