En Sıcak Konular

AK Parti'den diğer partilere çağrı

11 Haziran 2015 08:07 tsi
AK Parti'den diğer partilere çağrı Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kurmayları ile yaptığı toplantılarda önümüzdeki döneme ilişkin strateji de ortaya çıktı.


AK Parti'de koalisyon görüşmeleri ve olasılıklarına önyargılı yaklaşılmaması kararı alındı. Bunun karşılığında diğer partilerden de önyargılar bir kenara bırakılarak masaya gelinmesi istenecek.

AK Parti, hükümeti kurmak için her yolu deneyecek. Önyargılı olmayacak. Koalisyon görüşmeleri başlarken tüm partilerde "Önyargılarınızı bırakın öyle masaya gelin" çağrısı yapılacak. Başbakan Davutoğlu'nun, seçimlerin hemen ardından kurmayları ile yaptığı toplantıda, hükümet kurma çalışmaları masaya yatırıldı. Çıkan sonuçlar şöyle:

ÖNYARGISIZ MASAYA GELİN:

AK Parti, samimiyetle hükümet kurmaya çalışacak. Ayrım yapmadan tüm partilerin kapısını çalacak ve koalisyon önerisi götürecek. Bu teklifleri götüren önyargılı olmayacak. Turlara çıkmadan önce diğer partilere de "önyargıları bırakın öyle masaya gelin. Önyargılar ile hükümet kurulamaz" çağrısı yapacak.

EN YAKIN MHP, EN UZAK AZINLIK:

Yapılan değerlendirmelerde en uyumlu koalisyonun MHP ile yapılabileceği yönünde görüş bildirenler ağırlıktaydı. Kurmaylar en uzak ve kötü seçeneğin ise azınlık hükümeti kurmak olacağını belirtip, 'Çünkü azınlık hükümetinde sorumluluk var ama yetki yok. Azınlık hükümetini kuran da destekleyen de sıkıntıya girer. Azınlık hükümeti hiçbir şeyi çözmez. Adeta 'topal-yarım' hükümet olur görüşünü dile getirdiler.

CHP-MHP-HDP GERÇEKÇİ DEĞİL:

'Muhalefet partileri bir araya gelerek bir hükümet kuramazlar. HDP ile MHP'nin bir araya gelmesi çok zor. Dışarıdan destekle de ülke yönetilemez' değerlendirmesi yapıldı.

4 İHTİMAL MERCEK ALTINDA

AK Parti'de hükümeti kurmak için tüm seçenekler masaya yatırılırken CHP ve MHP ile koalisyonların artı ve eksileri ayrıntılı olarak inceleniyor. Kapıyı kapatan HDP'ye, AK Parti kanadından da şans tanınmıyor. Olası koalisyon senaryolarını değerlendiren AK Parti'de erken seçim ihtimaline karşı hazırlık yapılması için yeni bir ekip görevlendirilmesi de gündemde.

Sabah



Bu haber 701 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,994 µs