En Sıcak Konular

Tutuklu Filistinli sayısı 7 bine ulaştı

10 Haziran 2015 22:53 tsi
Filistin Kurtuluş Örgütü'ne (FKÖ) bağlı Esir İşleri Yüksek Kurulu Başkanı İsa Karaki, İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutuklu sayısının 7 bine ulaştığını ve 600'ünün hasta olup gerekli tedaviyi göremediklerini söyledi.

Karaki, Ürdün'ün başkenti Amman'daki Ürdün parlamento binasında Filistin Parlamenterler Komisyonu Başkanı Yahya es-Suud ile düzenlediği ortak basın toplantısında, " İsrail hapishanelerindekiFilistinli tutukluların serbest bırakılması için Arap ülkelerinden daha fazla destek bekliyoruz. Aralarında Filistin Yasama Konseyi üyelerinin de bulunduğu,  İsrail hapishanelerindeki Filistinlitutuklu sayısı 7 bine ulaştı. Bunların 600'ü hasta olup gerekli tedaviyi göremiyor" diye konuştu.
 
Filistin Parlamenterler Komisyonu Başkanı es-Suud da Ürdün hükümetinin, İsrail hapishanelerindeki Filistinli ve Ürdünlü tutsakların serbest bırakılması için İsrail ve ABD'ye yaptıkları baskı çabalarının devam etmesi çağrısında bulundu.
 
İnsan hakları örgütlerinden, birçoğu kanser ve şeker hastası olan hasta tutukluların tedavi edilmesi için İsrail'e baskı yapmalarını isteyen Suud, Uluslararası Kızılhaç Örgütü'nün de hapishanelerdeki kişileri ziyaret edebilmesi için izin verilmesi talebinde bulundu.
 
İsrail istihbaratı, gizli güvenlik bilgilerine dayanarak "idari tutuklama" adı altında Filistinlileri 1 ila 6 ay arasında alıkoyabiliyor. Tutuklunun İsrail güvenliği için tehlike teşkil ettiğine karar verilmesi halinde askeri hakim, suç isnadında bulunmadan tutukluluk süresini 5 seneye kadar uzatabiliyor.

aa


Bu haber 458 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,187 µs