En Sıcak Konular

ABD Irak'a ilave asker gönderiyor

10 Haziran 2015 22:23 tsi
ABD Başkanı Obama, terör örgütü DAEŞ ile mücadele eden Irak güvenlik güçlerini eğitmek için ilave 450 askerini Enbar vilayetine gönderme kararı aldı.

ABD Başkanı Barack Obama, terör örgütü DAEŞ ile mücadele eden Irak güvenlik güçlerini eğitmek için ilave 450 askerini Enbar vilayetine gönderme kararı aldı.
 
Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, yaptığı yazılı açıklamada, Başkan Obama’nın DAEŞ’i zayıflatıp yok etmeye yönelik kapsamlı stratejisi kapsamında, örgüte karşı yürütülen kampanyayı genişletmek için ilave eylem kararları aldığını duyurdu.
 
Earnest, “Başkan Obama, sahadaki ortaklarımızın kapasitesini ve etkinliğini artırmak için, ek 450 civarında ABD askerinin Iraklı güvenlik güçlerinin eğitilmesi, onlara danışmanlık ve yardım hizmetinin sunulması için Enbar vilayetinin doğusundaki Taqaddum askeri üssüne gönderilmesini onayladı” ifadesini kullandı.
 
Obama’nın bu kararı Irak Başbakanı Haydar el-İbadi’nin isteği ve ABD Savunma Bakanı Ashton Carter ile Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey’in tavsiyesinin ardından aldığını belirten Earnest, danışmanlık hizmeti sunacak yeni birimin, Iraklı yetkililerin komutası altında yerel güçlerin de aralarında bulunduğu Iraklı güvenlik kuvvetlerinin Enbar vilayetinin doğusunda DAEŞ’e karşı operasyon planlama ve yapma yeteneklerini güçlendirmek için çabalayacağını kaydetti.
 
Earnest, şu anda Irak’ta dört eğitim merkezinde ABD ve koalisyon güçlerinin 9 binden fazla ülke askerini eğittiğini ve 3 bininin de eğitimlerine devam edildiği ifade ederek, yeni gönderilecek ABD askerlerinin muharip rol üstlenmeyeceğinin altını çizdi.
 
Obama’nın Irak hükümetiyle koordinasyon halinde, yerel unsurların da aralarında yer aldığı ülkenin güvenlik birimlerine gönderilecek temel teçhizat ve materyallerin dağıtımının da hızlandırılması talimatı verdiği bilgisini veren Earnest, ayrıca Obama’nın, Iraklı yetkililerin DAEŞ’in elinden yeni alınan bölgelerdeki halkı destekleme çabalarına yardımda bulunmak istediğini ifade etti.
 
Josh Earnest, açıklamasında ayrıca Başkan Obama’nın yabancı savaşçıların Irak ve Suriye’ye gidişini ve bu yerlerden ülkelerine dönüşlerini önlemek için koalisyon güçleriyle çabalarını artırmak için ulusal güvenlik ekibine talimat verdiğini kaydetti.
 
İlave birimlerle birlikte Irak’ta halihazırda 3 bin 100 olan ABD askerinin sayısı 3 bin 500’ü aşacak.

aa


Bu haber 456 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,278 µs