En Sıcak Konular

'Milletin iradesi tartışılmaz'

10 Haziran 2015 19:22 tsi
'Milletin iradesi tartışılmaz' AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, TRT'de katıldığı programda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Başbakan Davutoğlu, "Millete sitem edilmez, millete küsülmez. Milletin iradesi tartışılmaz. Millet ne derse doğru olan odur" dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Genel Merkezi'nden katıldığı TRT 1 - TRT Haber özel yayınında, milletvekili genel seçimine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
 
Davutoğlu, "Millete sitem edilmez, millete küsülmez. Milletin iradesi tartışılmaz. Millet ne derse doğru olan odur" ifadelerini kullanarak, "AK Parti'nin yüzde 49'lardan 2011 yılı, geçen sene il genel meclisi itibarıyla yüzde 43,5 civarındaki oylarının şimdi yüzde 41'lere gerilemiş olması göreceli olarak bizim muhasebe etmemiz, üzerinde düşünmemiz gereken olgudur. Kesinlikle, hiçbir zaman hiçbir seçim dolayısıyla millete bir sitem duygusu içinde olmadık" şeklinde konuştu.
 
Davutoğlu, "Şunu da görmemiz lazım yüzde 41 bir başardır. Bu anlamda kimse kendi yenilgisinden başarı çıkarmaması lazım. Yani 'yüzde 26'da istifa ederim' diyen Kılıçdaroğlu, yüzde 25'i zafer ilan ederse başkasının başarısından kendine hisse çıkarıyor demektir" dedi.
 
CHP'nin yüzde 40'ı geçtiği bir dönemin olmadığını kaydeden Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Dolayısıyla onların tarihi zaferi olarak gördükleri oran şimdi AK Parti'ye bir yenilgi gibi gösterilemez. Yüzde 41'den hareketle bir başarısızlık hikayesi AK Parti'ye yapıştırılamaz, 12 yıllık bir iktidardan sonra."
 
"En önemli husus Türkiye'nin menfaatidir"
 
Gelinen noktada temel ilkenin ve en önemli hususun Türkiye'nin menfaati, halkın huzuru olduğunu belirten Davutoğlu, "Bir anlık dahi kaotik bir tabloya biz izin vermeyiz. Bu ülke bizim. 12 yıllık kazanımları biz temin ettik. Buradan bir kez daha halkımıza seslenmek istiyorum, müsterih olsunlar. Bu kazanımların hiçbirisinin kaybolmasına izin vermeyiz" ifadelerini kullandı.
 
"Hükümet işleyişlerinde hiçbir aksama olmayacaktır"
 
Başbakan Davutoğlu, Hükümet işleyişlerinde hiçbir aksama olmayacağını kaydederek konuşmasını şöyle sürdürdü:
 
"Piyasalara söylüyorum, iş adamalarına, iş dünyasına, sendikalarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza... Herkes evinde rahat uyusun. Bütün halkıma sesleniyorum. 'Şu veya bu yönde tecelli etti' diye kendilerini üzmesinler, biz her şeye saygı gösteririz. O tecelli eden şeyi doğru anlayıp yolumuza devam ederiz."
 
"Bizim adımıza kimse kırmızı çizgi deklare edemez"
 

Her muhalefet partisiyle görüşmesini samimiyetle ülke çıkarı için ve ahlaki ilkeler temelinde yapacağını dile getiren Başbakan Davutoğlu, "Her şeyi konuşmaya hazırız. AK Parti'nin temel siyasi ilkelerini ihlal etmeyecek her türlü müzakereyi de açık yüreklilikle ve kamuoyunun önünde yapmaya hazırım" dedi.
 
Davutoğlu, "Bizim adımıza kimse kırmızı çizgi deklare edemez, parti mensubu da olsa, parti kimliği adına 'Biz şunu yapmayız' veya 'Bunu yaparız', bir köşe yazarı veya şu, bu üzerinden, partinin yetkili organları ve benim dışımda. Çok açık söylüyorum, kimse 'şu ihtimale kapalıyız, şu ihtimale açığız' diyemez" şeklinde konuştu.
 
"Önce halkın tercihinin gerektiğini yaparız"
 
"Koalisyon iyi değil dedik, bunu halka arz ettik. Ama halk dedi ki 'Tamam sen böyle diyorsun ama benim tercihim koalisyondur.' Şimdi biz de 'Senin tercihin yanlış' diye tekrar tartışma açmayız. Önce halkın o tercihinin gerektiğini yaparız" diyen Davutoğlu, "Koalisyonsa en iyisini yapmaya çalışırız milletimiz için, hiç kimseye de kapıyı kapatmayız" değerlendirmesinde bulundu.
 
"Artık PKK silahı bırakmalı demeliler"
 
Davutoğlu, "HDP'nin yapacağı bir şey var. O çok güzel söylemlerle kendini barış sembolü olarak gösteren HDP eş başkanları çıkıp 'Artık PKK silahı bırakmalı' demeliler" ifadelerini kullandı.
 
"Büyük bir araştırma yapıyoruz"
 
AK Parti'nin yenilenmesi bağlamında ilk adımı attıklarını ve büyük bir araştırma yaptıklarını belirten Başbakan Davutoğlu, konuşmasında şunları kaydetti:
 
"Bizim seçmenimiz... İki şeyi soracağız. Bir, kendi seçmenimize bizde neyi acaba yanlış gördü? İki, oy veren seçmene hangi formül sizce makbuldür? Nihayette bu müzakerelerle şekillenecek. Tek taraflı bir oyun değil koalisyon, onların da tercihi önemli."
 
Davutoğlu, "Şimdiden bir erken seçim senaryosunu önceleyip de tiyatrovari bir koalisyon sürecine girmeyi ben ahlaki görmem. Samimi bir şekilde girerim, elimden geleni yaparım, herkesle müzakere ederim. Ama nihayette hiçbir şey çıkmazsa, ülke geçici hükümetle idare edecek değil. Meclis de kapalı kalacak değil. Biz, 12 Mart döneminde yaşamıyoruz, 12 Eylül'de yaşamıyoruz. Gideriz halka, tekrar 'Yeni talimatın nedir?' diye, halka sorarız. Talimatı verecek olan halktır" şeklinde konuştu.
 
"Erdoğan-Baykal görüşmesi koalisyon müzakeresi değildir"
 
Başbakan Davutoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanımızın Sayın Baykal ile görüşmesi koalisyon müzakeresi değildir. Herhangi bir şekilde mesaj iletme de değildir. Bu, işin doğasına aykırı olur. Yeni Meclis'in en yaşlı üyesi vasfıyla toplantıdadır. Bu anlamda yeni Meclisin ilk işareti olarak da olumludur. Hepimizin en asli görevi sistemi işletmek. 'Cumhurbaşkanına gitmiyorum' diyerek sistemi tıkayan taraf sorumlu olur" dedi.

aa


Bu haber 844 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    11,248 µs