En Sıcak Konular

HDP'den Erdoğan-Baykal görüşmesine ilk yorum!

10 Haziran 2015 17:31 tsi
Güne damgasını Erdoğan- Baykal görüşmesi vurdu. Erdoğan-Baykal görüşmesi 2 saatten fazla sürdü.

Ankara bugün seçim sonrasının en hareketli günlerinden birini yaşadı. Seçim sonrası sadece bir yazılı açıklama yapan Erdoğan bugün Baykal'la Dışişleri konutunda görüştü.

Görüşmenin içeriğine ilişkin ilk bilgiler Deniz Baykal'dan geldi. Baykal, Erdoğan'la görüşmesinin nedenini "Yeni TBMM’nin açılışından önce Sayın Cumhurbaşkanı’nın bu Meclis’e geçici başkan olarak görev yapacak bir milletvekili olarak meclis çalışmalarıyla ilgili bir değerlendirme yapma ihtiyacı çerçevesinde bugün bu buluşma gerçekleşmiştir" diye açıkladı.

Baykal-Erdoğan görüşmesine HDP'den ilk yorum HDP İzmir milletvekili Ertuğrul Kürkçü'den geldi, Kürkçü internethaber.com'dan Nesrin Yılmaz'a yaptığı açıklamada şunları söyledi:

BU GÖRÜŞME TEAMÜLE DAYANDIRILAMAZ

Her şeyden önce usulen ve esas itibariyle toplanacak olan Meclis'in en yaşlı üyesi olarak Deniz Baykal'ın ilk oturumda Meclis Başkanlığı yapacağını hepimiz biliyoruz. Ancak Cumhurbaşkanıyla Meclis'in olacak Başkanı arasında herhangi bir ilişki olması şart değil. Yani Cumhurbaşkanı teamülen gelecek Meclis Başkanını çağırıp konuşmaz, böyle bir teamül yok, bence bu görüşme bu teamüle dayandırılamaz.

CUMHURBAŞKANLARI HEP BAYKAL'LA GÖRÜŞÜR

Esasen bu görüşme bir fotoğraf çektirmektir. Deniz Baykal, ben bu söze her ne kadar anlam vermesem de, CHP'de yaygın olarak devlet sorumluluğuna sahip bir milletvekili, bir devlet adamı olarak bilinir, dolayısıyla Cumhurbaşkanları hep Deniz Baykal'la görüşürler.

MESAJI BAYKAL'IN TOPLUMA TAŞIMASINI İSTEMİŞTİR

Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine Deniz Baykal gidip onunla görüştüyse bunun anlamı şudur; AKP'nin devletin en tepesindeki yetkilisiyle CHP'nin devlet sorumlusu olan, Meclis Başkanı olacak üyesi bir araya gelmiş ve fotoğraf çektirmişlerdir. Tayyip Erdoğan topluma bir algı yönetimi içerisinden kendisinin CHP-AKP koalisyonuna sıcak baktığının işaretini vermiştir, Deniz Baykal'dan da bu mesajı taşımasını istemiştir. Baykal da bu mesajı şu an topluma taşımıştır, karşımızdaki tablo budur, bu bir imaj yönetimi sürecidir.

Bu haber 548 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,859 µs