En Sıcak Konular

Davaya bin avukat katılacak

10 Haziran 2015 13:41 tsi
Mersin'de üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesine ilişkin davanın 12 Haziran'daki ilk duruşmasını, çeşitli kentlerden gelen yaklaşık bin avukat takip edecek.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek  duruşma için Türkiye'nin dört bir yanından çok sayıdaavukat müdahillik talebinde bulundu. Çeşitli sivil toplum kuruluşları da dava günü adliyeye gelerek duruşmayı yakından izleyecek.
 
Avukatların yanı sıra bazı baroların da tüzel kişilik olarak müdahillik talebinde bulunduğu davada, tutuklu sanıklar Ahmet Suphi Altındöken, babası Necmettin Altındöken ve arkadaşı Fatih Gökçe de salonda hazır bulundurulacak.
 
Metanetli sözleri, birleştirici çağrılarıyla dikkati çeken ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da Mersin programı sırasına görüştüğü Özgecan'ın babası Mehmet Aslan ve annesi Songül Aslan'ın ise dava günü salonda yer almayacağı öğrenildi.
 
Aileyi temsilen duruşmaya Özgecan'ın amcası Yaşasın Aslan ile aile avukatları katılacak.
 
12 Haziran'da başka duruşma yapılmayacak
 
Bu arada, saat 09.00'da başlaması planlanan  duruşma öncesi geniş güvenlik önlemler alınacak ve Tarsus Adliyesi'nde 12 Haziran'da başka birduruşma olmayacak.
 
Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, davada yer almak isteyen 660 avukatın yetki belgesi için baroya başvurduğunu, cuma günü gelecek avukatlarla sayının bin olacağını söyledi.
 
Tüm avukatların salona girmesinin mümkün olmadığını ancak hepsinin adliyede olacağını aktaran Antmen, "Mersin Barosu avukatlarının yanı sıra Türkiye Barolar Birliği ile Türkiye Barolar Birliği Kadın Hukuku Komisyonu çeşitli barolar ve barolara ait kadın hakları komisyonları, diğer kadın hakları dernekleriyle bu davaya katılacaklar. Gaziantep Barosu'nun da tüm avukatlarıyla katılmak istediklerini biliyoruz" diye konuştu.
 
Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor
 
Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ne 14 Nisan'da sunulan iddianamede, sanıklardan Ahmet Suphi Altındöken'in "Canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürmek, bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürmek, başka bir suçu işleyememekten kaynaklanan infialle öldürme, nitelikli cinsel saldırıya teşebbüs, cinsel saikle kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak" suçlarını işlediği belirtiliyor. Altındöken için bu suçlar gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep ediliyor.
 
Altındöken'in babası Necmettin Altındöken ile arkadaşı Fatih Gökçe için de "Canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürmek, bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürmek" gibi suçlardan dolayı aynı ceza isteniyor.

aa


Bu haber 639 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,509 µs