En Sıcak Konular

'Daha fazla Sünni eğitimlere katılmalı'

10 Haziran 2015 11:20 tsi
ABD Savunma Bakanlığı Pentagon Sözcüsü Steve Warren, Irak'taki askeri eğitim programlarına daha fazla Sünninin ve Sünni kabilesinin katıldığını görmek istediklerini belirtti.

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon Sözcüsü Steve Warren’a, günlük basın toplantısında, ABD Başkanı Barack Obama’nın Almanya’dayken dile getirdiği, DAEŞ konusunda “tam bir strateji bulunmadığına” yönelik sözleri soruldu.
 
Obama’nın genel anlamdaki DAEŞ stratejisini kastetmediğini, buradaki tartışmanın daha çok Irak güvenlik güçlerinin eğitilmesinin nasıl artırılacağı noktasında olduğunu belirten Warren, “Obama, tüm stratejiden bahsetmedi, özellikle bu stratejisinin bir koluna vurgu yaptı” ifadesini kullandı.
 
Warren, şu ana kadar 8 bin 900 Irak güvenlik gücünü eğittiklerini aktararak, bu güçlerin daha iyi komuta-kontrol anlayışı ve disiplin kazandığını, savaşma kabiliyetlerini geliştirdiklerini dile getirdi.
 
Sözcü Warren, “Bu gözlemlerimiz nedeniyle, daha çok Iraklı güvenlik gücünü eğitmemizin iyi olacağına karar verdik. Bunu nasıl yapacağımıza dair bir strateji üzerinde çalışıyoruz. Bu, Obama’nın bahsettiği nokta ve (Irak Başbakanı Haydar El) İbadi ile de bunu görüştü” diye konuştu.
 
"Daha fazla Sünni'nin eğitimlere katıldığını görmek istiyoruz"
 

Iraklı güçlere eğitimlerin iki yönünün bulunduğuna işaret eden Warren, birincisini eğitilebilecek kişilerin olması, diğerini de eğitmek için yeterli sayıda eleman toplama olarak tanımladı.
 
Warren, "Bu da Iraklıların çözmesi gereken bir mesele” dedi.
 
Iraklıların eğitim için neden daha fazla eleman çekemediğinin belirlenmesi gerektiğini ifade eden Warren, “Daha fazla Sünninin ve Sünni kabilesinin eğitimlere katıldığını görmek istiyoruz. Şu anda Irak güvenlik güçlerini eğitmeye odaklandık ve Sünni kabile savaşçılarını dahil etmeye başlamaya dönük bir plan üzerinde de çalışıyoruz” şeklinde konuştu.
 
"3 bin kişinin eğitimi sürüyor"
 
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jeff Rathke ise günlük basın toplantısında, konuyla ilgili soruları yanıtladı.
 
“Şu ana kadar 9 bine yakın Iraklı güvenlik gücünü eğittik, 3 bin 100’ünün de eğitimleri Irak genelinde devam ediyor” diyen Rathke, bunun yanında, eğitim programının kapasitesinin, eğitime katılanların sayısından daha fazla olduğuna işaret etti.
 
Rathke, “Bu nedenle, programı geliştirmek için Irak hükümetiyle görüşüyoruz” diye konuştu.

aa



 

Bu haber 445 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,033 µs