En Sıcak Konular

Koalisyon için tek tek kapı çalınacak ama...

10 Haziran 2015 08:07 tsi
Koalisyon için tek tek kapı çalınacak ama... Seçim sonuçlarının ardından istişarelerin yapıldığı AK Parti'de yeni dönem için yol haritası netleşmeye başladı.

AK Parti'de istikrar ve ekonomik dengeler göz önüne alınarak hükümette kalma görüşü ağırlık kazandı. Önceki gün Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Bakanlar Kurulu ve MYK üyeleriyle yaptığı istişarelerin ardından değerlendirme süreci devam ediyor.

İSTİKRAR SÜRECEK: Önceki gün Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında yapılan toplantıda partinin izleyeceği yol haritası masaya yatırıldı. Uzun süren istişarelerde, Türkiye'nin istikrarının önemine vurgu yapılırken, seçimden birinci olarak çıkan AK Parti'nin Türkiye için sorumluluktan kaçmaması yönünde ortak vurgu yapıldı. "Türkiye'de istikrarın sürmesi için elimizden geleni yapacağız" kararı alındı. Seçim sonuçlarının Resmi Gazete'de yayımlanıp kesinleşmesinin ardından AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, koalisyon kurulması için partilerin kapısını tek tek çalacak.

OLUMSUZ YANITTA ERKEN SEÇİM: Davutoğlu önce CHP ardından MHP ve HDP'ye gidecek. Muhataplarına AK Parti'nin Türkiye'nin istikrarını önceleyen yaklaşımını aktaracak. Muhalefet partilerinden gelen yanıtlara göre pozisyon belirleyecek. Önceliği koalisyon oluşturarak Türkiye'nin hükümetsiz kalmasını ve istikrarsızlığa sürüklenmesini engellemek olarak belirleyen AK Parti, muhalefet partilerinden olumsuz yanıt alırsa erken seçimi gündemine alabilecek.

İSTİŞARE DEVAM EDİYOR: Davutoğlu Bakanlar Kurulu ve MYK üyeleriyle gerçekleştirdiği toplantının ardından dünden itibaren parti kurmaylarıyla birebir görüşmeler gerçekleştiriyor. Bugün partinin en üst karar organı olan Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'nu (MKYK) toplayacak olan Davutoğlu yarın il başkanları ile bir araya gelecek. Davutoğlu önümüzdeki hafta önce yeni vekillerle ardından da eski vekillerle bir araya gelerek istişarelerini devam ettirecek. AK Parti'de yapılan ilk değerlendirmelerde istikrar ve ekonomide dengelerin bozulmaması için hükümette kalma görüşü ağırlık kazandı.

PROGRAMLAR ERKEN SEÇİME GÖRE: Kulislere yansıyan bilgiye göre AK Parti'nin ortağı olduğu bir koalisyon kurulsa dahi bunu uzun ömürlü olmayacağı görüşü hakim. İşte bunu göz önünde bulunduran AK Parti programını erken seçime göre şekillendirecek.

Sabah
 








Bu haber 982 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,163 µs