En Sıcak Konular

HDP'li Özkan'ın koruculara yönelik sözleri

9 Haziran 2015 14:35 tsi
HDP Muş milletvekili seçilen Burcu Çelik Özkan, köy korucularına yönelik söylediği, "Bize uzattığınız o keleşi size çevirmesini çok iyi biliyoruz" ifadesi nedeniyle özür diledi

HDP Muş Milletvekili seçilen Burcu Çelik Özkan, korucularına yönelik, "Bize uzattığınız o keleşi (Kalaşnikof) size çevirmesini çok iyi biliyoruz" ifadeleri nedeniyle özür diledi.

HDP'nin seçim barajını aşması nedeniyle Muş'ta dün yapılan kutlamalarda, bu partiden milletvekili seçilen Burcu Çelik Özkan'ın, "Bu memleketten defolup gideceksiniz. Bize uzattığınız o keleşi size çevirmesini çok iyi biliyoruz" şeklindeki sözleri tepkilere neden oldu.

Tepkiler üzerine, HDP İl Başkanlığında basın açıklaması yapan Özkan, kutlamalarda söylediği sözlerin yanlış anlaşıldığını savundu. Muş'ta hiçbir ayrım gözetmeksizin 50 gündür her köye, her sokağa girdiklerini belirten Özkan, hiçbir kişi ya da düşünce ayrımı yapmadan HDP'nin inancını ve mücadelesini herkese anlatmaya çalıştıklarını söyledi.

"Dün Belediye Meydanı'nda yaptığım konuşmamın yanlış ifade edildiğini, bu noktada şahsımın da yanlış cümleler kullandığını belirtmek, istiyorum" diyen Özkan, şöyle devam etti:

"Beyannamemizde açıkladığımız üzere, koruculuk sisteminin bu topraklara vermiş olduğu zarardan dolayı ve bu halkın, bu mağduriyeti korucularla beraber yaşamış olduğundan kaynaklı olarak artık bu sistemin bu topraklardan, Türkiye'den tamamen kaldırılması yönünde yaptığım konuşma tamamen farklı anlaşılmıştır.

Öte yandan, Sungu ve Karaağaç beldelerinde şahsıma yapılan saldırılar, Kalaşnikof ile tehditler ve darbedilmem neticesinde duygusal bir tepkime sonucu ne yazık ki benim de daha sonra üzüldüğüm bu açıklama gerçekleşmiştir. Bu noktada bu topraklar üzerinde hem şahsım adına hem de arkadaşlarım adına tüm halkımızdan bu yanlış anlaşılma sebebiyle özür diliyorum. Bugüne kadar yapmış olduğumuz çalışmamızı yine bu topraklarda kalıcı barışı esas almak adına yapmaya devam edeceğiz."  

- "İnsanlara 'defolun, gidin' demek yerine onları sağduyuya çağırmalıyız"

AK Parti'den Muş milletvekili seçilen Mehmet Emin Şimşek ise HDP'li Özkan'ın sözlerine ilişkin, partilerinin her zaman insanları sağduyuya davet ettiğini belirterek, "Vatandaşların tercihine saygı göstereceğiz. Kimseyi ötekileştirmeden, dışlamadan, herkesi sağduyuya, sükunete davet ediyoruz. Şu anda seçim atmosferi devam ediyor. Sonuçlar belli, Allah utandırmasın. İnsanlara 'defolun gidin' demek yerine onları sağduyuya çağırmamız lazım" ifadesini kullandı.

- "Talihsizlik olarak değerlendiriyorum"

Üçevler köyünden Korucubaşı Cahit Subaşı da HDP'den milletvekili seçilen Özkan'ın, koruculara ilişkin açıklamalarını talihsizlik olarak değerlendirdi.

Sözlerden büyük rahatsızlık duyduğunu vurgulayan Subaşı, şunları kaydetti:

"Biz bu ülkeye, bu memlekete huzur ve barış gelsin istiyoruz. Bu memlekete 2-3 senedir şehit cenazesi gelmemesi bizim için çok iyi bir şey. HDP'nin bize, 'o keleşi size çevirmesini çok iyi biliyoruz' demesi gerçekten hoş olmayan bir durum. Çünkü onların zaten istedikleri o. HDP zaten bu memlekette kardeşi kardeşe vurdurmayı ve kalleşçe arkadan vurmayı çok iyi biliyor.

Biz korucu olarak barış istiyoruz, kardeşlik istiyoruz. Bu seçim sürecinde hiç kimseyi tehdit etmedik. Hiçbir korucu, hiçbir partiliye, HDP'liye 'oy veremezsiniz, sizi burada barındırmayız' demedi. Ama maalesef onlar bölgemizde ulaştıkları her köyde tehdit ettiler ve her köyde, 'oy vermezseniz sizi buradan kovarız, burada öldürürüz' dediler. Biz memleketimizde çocuklarımıza daha iyi bir gelecek bırakmak için barış, huzur ve kardeşlik istiyoruz. Hiç kimse kandan nemalanmasın. Hiç kimse kardeş kanı dökmesin."

AA



Bu haber 538 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,203 µs