En Sıcak Konular

PKK'dan Demirtaş'a 'emanet' tepkisi

9 Haziran 2015 13:52 tsi
PKK'dan Demirtaş'a 'emanet' tepkisi KCK Yürütme Konseyi Üyesi Mustafa Karasu, Demirtaş'ın “ Bize emaneten oy verenleri mahcup etmeyeceğiz" sözlerine tepki gösterdi.

KCK yöneticilerinden Mustafa Karasu, seçimden hemen sonra bazı HDP yöneticilerinin dile getirdiği "emanet oylar" sözlerini eleştirerek "Emanet oylar falan yoktur. HDP'liler de bunu yanlış değerlendiriyor" dedi.

KCK Yürütme Konseyi Üyesi Mustafa Karasu, Med Nuçe TV'de katıldığı canlı yayında 7 Haziran seçimleriyle ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

AKP açısından zaten bir "çözüm süreci"nin olmadığını söyleyen Karasu, "Artık bundan sonra kim gelirse gelsin 'çözüm süreci'ne girmek zorunda kalacak" dedi.

Karasu, "Baskılar olmasa HDP'nin yüzde 15'i de aşabileceğini, önyargıların kırılması durumunda ise HDP'nin yüzde 30'lara ulaşabilecek bir potansiyel oluşturabileceğini" söyledi.

"Dersim'de 1938 travması bitmiştir"

HDP'nin Tunceli'de her iki milletvekilliğini kazanmasına da değinen Mustafa Karasu, Tunceli'de iki milletvekili çıkmasını "Alevilerin tutumu" olarak değerlendirdi ve şöyle devam etti: "Kürt Özgürlük Hareketi olarak Dersim'i çok önemsiyoruz. Bu, Dersim'in kendi kimliğine sahip çıkmasıdır. Artık Dersim 1938 travmasını atlatmıştır diyebiliriz. Dersim'deki tüm sol gruplara teşekkür ediyoruz."

"Emanet oylar falan yoktur"

HDP'nin parti olarak seçime girmesinde Öcalan’ın ısrarının etkili olduğunu söyleyen Karasu, "Israrla parti amblemi ile seçime girilmesini istedi" dedi.

Demirtaş'ın “Bize inanarak hangi gerekçeyle bize oy vermiş olursa olsunlar, hiç kimseyi mahcup etmeyeceğiz. Bize emaneten oy vererek HDP’nin demokratik siyasetin önünü açmak isteyenleri de mahcup etmeyeceğiz" sözlerini eleştiren Karasu şunları söyledi:

"Şunu da söyleyelim emanet oylar falan yoktur. HDP'liler de bunu yanlış değerlendiriyor. Her parti yeni seçmenler kazanabilmek için seslenmiyor mu. Herkes birbirinden oy alabilmek için seçime girmiyor mu? Mesela Alevilerin oyu emanet değildir. Aleviler seçim bildirgesine oy vermiştir. Bu nereden çıktı anlayamadım. Bazıları HDP'nin barajı aşması için oy vermiş olabilir. Bu emanet değildir. Öyle emanet oylardan falan bahsetmemek gerekir. HDP seçime ilkeleriyle girdi ve HDP'nin ilkeleri oy kazandı."

MHP de artık bunu görecektir

MHP'nin aldığı sonuçlara da değinen Karasu, "MHP de bu tablodan sonra şunu görecektir. Türkiye'de artık Kürt sorunu çözülmeden birlik olmayacaktır. Türkiye demokratikleşmek istiyor" dedi.

Star



Bu haber 853 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,473 µs