En Sıcak Konular

AK Parti'de bomba isimler geri dönüyor

9 Haziran 2015 13:18 tsi
AK parti tek başına iktidar olamadı. Muhtemel bir ön seçim en çok üç dönemliklere yarayacak. Bülent Arınç, Beşir Atalay, Ali Babacan ve Binali Yıldırım geri dönebilir.

AK Parti 2015 seçimlerinde 3 dönem kuralına takılan 68 ismi milletvekili adayı yapmamıştı. Bu isimler arasında parti kurucularının da olduğu ağır toplar bulunuyordu. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Beşir Atalay, Ali Babacan, Binali Yıldırım bu isimlerin önde gelenleri.

AK Parti'nin aldığı oy sonuçları ile tek başına iktidar olamaması ilginçtir ki üç dönemliklere yaradı.
Nasıl derseniz?
Olası bir erken seçimde üç dönemliklerin adaylığı önünde artık bir engel kalmadı.
AK Parti tüzüğünde 3 dönemliklerin bir dönem ara verdikten sonra yeniden aday olabilecekleri maddesi yer alıyor. Bu da demektir ki AK Parti'nin ağır topları olan ve isimleri partiyle özdeşleşen bomba isimler geri dönebilir.

Peki kimler geri döner?
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun seçim gecesi hemen yanıbaşına sıraladığı isimlere daha dikkatli bakmak gerekiyor. Sağ yanında Bülent Arınç vardı, arkasını Beşir Atalay ve Mehmet Ali Şahin'e dayamıştı. Sol yanında ise ekonominin patronu Ali Babacan yer alıyordu. Balkondan yansıyan mesajı üç dönemlikler açısından okuyacak olursak ağır topların muhtemel erken seçimde geri dönüş sinyalini de görebiliriz.

BÜLENT ARINÇ
Bülent Arınç AK Parti'nin 13 yıllık iktidarı sürecinde hep 'doğrucu Davut' rolünü üstlendi. Bu yüzden bir çok kez Erdoğan ile ters düştü. Buna rağmen 'vicdanının' sesinihiç kısmadı. Gezi sürecinde Erdoğan'ın tam tersi şefkatle yaklaştı. Yolsuzluk iddialarında Melih Gökçek'in tüm kirli çamaşırlarını ortaya yere serebileceğini gösterdi. Son olarak Diyanet'in Mercedes'i olayında Erdoğan'ın 'zırhlı mercedes' vermesine 'yanlış' diyebildi.

AK Parti şayet seçim yenilgisinden ders çıkaracak ve 'vicdanlı, temiz, şefkatli ve özgürlükçü' siyaset çizgisine dönecekse Bülent Arınç'a çok fazla ihtiyacı var.

ALİ BABACAN
Ali Babacan yıllarca Türkiye'nin para musluklarının başında yer aldı. Buna rağmen hakkında tek kuruşluk bir çıkar iddiası bile ortaya çıkmadı. 'Harama' el uzatmayan temiz bir siyasetçi olarak ekonomi çevrelerinde müthiş bir güven yarattı. Hükümetin yanlışlarında 'özgürlükçü' sesini hiç kısmadı. Ali Babacan ekonomi için öyle hayati bir isim oldu ki Ahmet Davutoğlu başbakanlığı devraldığında 'gidebileceği' ihtimali bile piyasaları panikletti. Bu açıdan bakıldığında muhtemel bir erken seçimde AK Parti'nin Ali Babacan'ın hem bilgisine hem imajına ihtiyacı var.

BEŞİR ATALAY
Dokunanın elini yakan 'Kürt sorunu çözüm sürecinin' mimarı oldu. Herkesin görevden kaçtığı o alanda 'siyasi kariyerini' bitirme riskine girdi. Bugün HDP barajı geçtiyse, silahların bırakılmasını konuşabiliyorsak hepsinde Beşir Atalay'ın 'sakin devlet adamlığının' büyük payı var. AK parti hükümeti çözüm sürecini nihayete erdirmek istiyorsa Beşir Atalay'ı geri döndürmek zorunda.

BİNALİ YILDIRIM
AK Parti bugün hala yüzde 40 oy alabiliyorsa bunun en büyük sebebi duble yollar, köprüler, tüp geçitler gibi somut icraatları. Bu icraatların hepsinde ise tek bir ismin Binali Yıldırım'ın adı yazıyor. AK Parti hükümetinin tartışmasız en çalışkan ve en başarılı ismi olan Binali Yıldırım, AK Parti'ye 2007, 2011 seçim başarılarını getiren isimdi. 2015 seçiminde AK Parti 'Onlar söyler AK Parti yapar' sloganını kullanabildiyse Binali Yıldırım'ın icraatları sayesinde oldu. Şayet 'AK Parti yapar' imajını devam ettirmek istiyorlarsa Binali Yıldırım'a ihtayaçları var. 

Bu haber 604 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,028 µs