En Sıcak Konular

İşte gün gün yeni hükümet takvimi

9 Haziran 2015 09:02 tsi
Seçimler sonrasında koalisyon tartışmaları gündeme gelirken herkes bundan sonra ne olacağını da merak etmeye başladı. İşte gün gün o takvim.

ÖNCE İTİRAZLAR: Seçim sonrası kurulacak yeni hükümet için takvim işlemeye başladı. İlk olarak Yüksek Seçim Kurulu’nun kesin sonuçları açıklaması beklenecek. Seçim sonuçlarının kesinleşmesi için de itiraz sürecinin sona ermesi gerekiyor. YSK itirazları 13-17 Haziran tarihleri arasında alacak. Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven, seçim sonuçlarının kesinleşmesinin 11-12 günü bulabileceğini söyledi.

SONRA MECLİS AÇILACAK: Seçim sonuçlarının ilanıyla birlikte milletvekillerini mazbatalarını almaya başlayacak. Kesin sonuçların ilanından 5 gün sonra Meclis açılacak. Yeni Meclis’in ilk işi Meclis Başkanı’nı seçmek olacak. Yeni Başkan seçilene kadar Meclis’i en yaşlı üye yönetecek. 25’inci dönemde bu isim CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal.
 
VE HÜKÜMET MARATONU: Seçim sonuçlarının kesinleşmesi ve milletvekillerinin yemin ederek resmen göreve başlamasından sonra sıra bu tarihten itibaren resmen başlayacak olan Hükümet kurma maratonuna gelecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan en çok oyu alan partinin liderine yeni hükümeti kurma görevini verecek.
 
45 GÜNDE KURULAMAZSA: Seçimlerden birinci parti çıkan Ak Parti’nin Hükümet’i kuramaması durumunda Cumhurbaşkanı diğer partilerin liderlerine de aynı görevi verebilecek. Yasaya göre 45 gün içinde hükümet kurulamazsa yeniden seçime gidilmesi gerekiyor. Anayasaya göre seçimlerin yenilenmesine karar verilmesi durumunda Bakanlar Kurulu çekilecek ve Cumhurbaşkanı, geçici Bakanlar Kurulu’nu kurmak üzere bir Başbakan atayacak.
 
GÜVEN OYLAMASI: Eğer siyasi partiler kendi aralarında anlaşıp 63’üncü Hükümeti kurabilirse sıra güven oylamasına gelecek.
 
Gül ve çikolatalı karşılama
 
Milletvekilleri bugünden itibaren Meclis’e giderek kaydını yaptırabilecek. Milletvekilleri, TBMM Şeref Holü girişinde gül ve çikolatalarla karşılanacak.

Vatan


 

Bu haber 511 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,380 µs