En Sıcak Konular

Kritik toplantıdan çıkan karar

9 Haziran 2015 08:02 tsi
Kritik toplantıdan çıkan karar AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Davutoğlu'nun, Bakanlar Kurulu ve MYK üyeleriyle yaptığı toplantının ardından, basın mensuplarına açıklamada bulundu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin, "Türkiye'nin son seçimlere göre en büyük ve güçlü partisi olarak ülke menfaatlerini ön planda tutma politikamızı devam ettireceğiz" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, "Seçim çalışmalarını değerlendirme ve başlayacak olan süreçle ilgili yol haritası belirleme çalışmalarını çarşamba günü Merkez Karar Yönetim Kurulu, perşembe günü de Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı ile yapmayı planlıyoruz" dedi.
 
Şahin, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, Bakanlar Kurulu ve MYK üyeleriyle yaptığı toplantının ardından, AK Parti Genel Merkezi önünde basın mensuplarına açıklamada bulundu.
 
AK Parti olarak milletin gösterdiği iradeye ve karara derin saygı duyduklarını ifade eden Şahin, seçim sonuçlarının, 13 yıldır Türkiye'de uygulanan hükümet şekillerine göre farklı bir sürecin başladığını söyledi.
 
Bu süreçte sorumlu davranacaklarını dile getiren Şahin, şöyle devam etti:
 
"Halkımız müsterih olsun diyoruz. AK Parti olarak bu yeni süreçte de Türkiye'nin son seçimlere göre de en büyük ve güçlü partisi olarak ülke menfaatlerini ön planda tutma politikamızı aynen devam ettireceğiz. Bizim bu istişari çalışmalarımız, yani seçim çalışmalarını değerlendirme ve başlayacak olan süreçle ilgili yol haritası belirleme çalışmalarını çarşamba günü Merkez Karar Yönetim Kurulu, perşembe günü de Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı ile yapmayı planlıyoruz. Önümüzdeki hafta da büyük bir ihtimalle seçilmiş olan yeni milletvekili arkadaşlarımızla bir araya geleceğiz. Bu dönemde milletvekili adayı olmamış, 'eski' diyebileceğimiz milletvekili arkadaşlarımızla da yeniden bir araya gelerek hem seçim sonuçlarını hem de başlayacak bu süreci değerlendirmek istiyoruz."   
 
Şahin, "Toplantıda erken seçim mi koalisyon mu konuşuldu?" sorusuna, "Bu soruya şu anda cevap veremeyeceğim. Çünkü bu konudaki değerlendirme çalışmalarımız devam ediyor. Belki bütün bu çalışmaların sonucunda Genel Başkanımız, Başbakanımız kamuoyu ile yapmış olduğumuz bu değerlendirmelerin sonucunu paylaşabilir" yanıtını verdi.
 
Şahin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay'ın eşinin yoğun bakımda olması nedeniyle açıklamayı kendisinin yaptığını bildirdi.

aa



 



Bu haber 718 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,621 µs