En Sıcak Konular

"Türkiye'deki seçimler özgür ve adildi"

8 Haziran 2015 23:05 tsi
Avrupa Parlamentosu Başkanı Schulz, Türkiye'de dünkü genel seçimlerin özgür ve adil bir ortamda gerçekleştirildiğini belirtti.

Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, Türkiye'de dünkü genel seçimlerin özgür ve adil bir ortamda gerçekleştirildiğini belirtti.

Schulz, yazılı açıklamasında, "Türkiye'deki seçimler sağlıklı bir demokratik egzersizdi: Katılım fevkalade ve seçimler serbest ve adildi. Bu seçim Türk demokrasisinin çoğulculuğu ve canlılığının delili olarak duruyor" ifadesini kullandı.

Martin Schulz, seçim sonuçlarının "kutuplaşmadan diyaloğa geçiş, denge ve fren sisteminin güçlendirilmesi ve soğuyan ekonomiden fevri dış politikaya kadar Türkiye'nin karşı karşıya bulunduğu meydan okumalarla yüzleşme fırsatını sunduğunu" ifade etti.

Schulz HDP'nin ilk kez parti olarak TBMM'ye girmesinin "siyasi tabloyu zenginleştirdiğini ve mutlaka değerlendirilmesi gereken çözüm sürecinin yeniden canlandırılması fırsatını sunduğunu" dile getirdi.

Türkiye'nin AB için anahtar bir ortak ve aday ülke olduğunu vurgulayan Schulz, "Türkiye ve AB tüm meselelerde tamamen aynı fikirde olmayabilir fakat farklılıklarımızın bizi şaşırtmasına izin vermemeliyiz. Katılım sürecinde ilerlemek ya da Güney komşularımızın stabilizasyonuna yardım etmek olsun ilerlemek için samimi ve müşterek taahhüt ihtiyacımız var" dedi.

Schulz, Suriye ve Irak'tan milyonlarca sığınmacıyı ağırlayan Türkiye'nin uluslararası arenadaki büyük katkılarını vurgulamaktan kaçınmadığını fakat "yargı bağımsızlığı ve ifade özgürlüğünde endişe verici durum" gibi aksaklıkların altını çizmek konusunda net bir duruş sergilediğini ifade etti.

AA



Bu haber 810 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,565 µs