En Sıcak Konular

İngiltere ABD'ye, Rusya'ya karşı füze izni verebilir

8 Haziran 2015 13:45 tsi
İngiltere ABD'ye, Rusya'ya karşı füze izni verebilir İngiltere, Rusya'dan gelebilecek tehlikelere karşı ABD'ye nükleer füze konuşlandırma izni verebilir

İngiltere, Rusya'nın kilit bölgelerinden Kaliningrad'daki askeri gücünü artırmasından duyduğu endişe sonucu  ABD'ye topraklarında nükleer füze konuşlandırması için izin verebileceğini açıkladı. İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond, Rusya'dan gelebilecek tehditlere karşı güvenlik önlemi olarak bu kararı alabileceklerini söyledi.

Kırım Haber Ajansı'nın haberine göre, İngiltere’de Amerikan nükleer füzelerini konuşlandırılması konusunda açıklama yapan Hammond, “Rusya’ya kırmızı çizgiyi geçmesıne izin vermeyeceğimize dair net sinyal vermemiz gerekiyor” dedi. Rusya’nın Kaliningrad bölgesinde füzelerin yerleştirerek Rus ordusunun aktifliğini artırmasının, İngiltere için endişe verici işaret olduğunu kaydeden Hammond, Batılı ülkelerin gereksiz provokasyonlar yapmaması gerektiğini söyledi.

Hammond, İngiltere’de nükleer füzeleri konuşlandırma konusunun varsayımsal olduğunu ifade etti.

KALİNİNGRAD NEDEN ÖNEMLİ?

Rusya'nın en güçlü savunma noktalarından olan Kaliningrad'da 3 hava üssü, binlerce asker ve Rusya'nın Baltık filosu konuşlandırılmış durumda. Kaliningrad ayrıca iki NATO üyesi Polonya ve Letonya'nın arasında bulunması nedeniyle de özel önem taşıyor.

NATO ülkelerinin 5 Haziran'da başlattığı Baltops 15 adlı askeri tatbikata yaklaşık 50 savaş gemisi ve denizaltı katılacak.

İngiltere, en büyük helikopter taşıyıcısı HMS Ocean gemisini, yaklaşık 80 kişilik mürettebatıyla birlikte tatbikata yollama kararı aldı. Baltops 15' tatbikatının amacının ‘NATO ülkelerinin savaşa hazırlık durumunu test etmek ve Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırgan tutumu nedeniyle Baltık ülkelerine güven vermek' olduğu belirtiliyor.


Bu haber 1,158 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,782 µs