En Sıcak Konular

Arınç'tan koalisyon açıklaması!

8 Haziran 2015 12:34 tsi
Arınç'tan koalisyon açıklaması! Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'tan son dakika seçim sonuçları hakkında açıklama geldi. AK Parti bu oy sonuçlarıyla koalisyon yapacak mı?

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, seçim sonuçları hakkında son dakika açıklama yaptı.

Arınç'ın konuşmasında satırbaşları...

Ben bu partinin kurucusuyum ve 13 yıldır AK Parti'de başarılar gördüm. Dün akşam itibariyle aktif siyasete veda etmiştim. Bugün büyük bir zaferi görmek isterdim ama AK Parti tek başına iktidar olamadı. Sonuç ortada üzgünüm. HDP yüksek oy aldı. Bu sonuçlar başarının HDP yönünde olduğunu gösteriyor. MHP ve CHP başarılı olamamıştır. Oylarını düşürmüşlerdir. CHP eğer 28 yapsaydı vekil sayısını başarılı sayardım.

'YİĞİT DÜŞTÜĞÜ YERDEN KALKAR'

AK Parti birinci parti olmuştur. Pek çok ilde milletvekili çıkarmıştır. Ama biz iktidarlara alışmıştık bu dönem bize kısmet olmadı. Yiğit düştüğü yerden kalkar. Yüzde 90'ın üzerinde oy aldığmıza bakarak AK Parti'nin yeniden iktidar olma şansının olduğunu söyleyebiliriz. CHP oylarını vermiştir HDP barajı geçsin diye. MHP sesini çıkarmamış ve hatta maddi yardımda bulunmuştur.MHP dolaylı destekte bulunmuştur. HDP AK parti iktidarını yıkmak için koç başı olarak kullanılmıştır. Koç başı nedir derseniz; eskiden kale kapılarını kırmak için herkes uzun bir cubuktan tutarak o kapıyı kırmaya çalışırdı. Burada Koç Başı HDP'dir. Yardımcıları da CHP ve MHP'dir.

KOALİSYON OLUR MU?

Benim önerim bu çok iyi anlaşan üç partinin koalisyon kurmasıdır. Sonucun koalisyon olmasını halk bekliyor. Bir koalisyon kurulacaksa CHP-MHP-HDP hükümet kurabilir. Çözüm süreci masanın üzerinde bekliyor. Acil bir karar verilmelidir. AK Parti bu konuda kendi üzerine düşeni yapacaktır. Bahçeli büyük bir başarı kazanmış gibi açıklamalar yapıyor. Bahçeli, HDP sizin HDP'niz. Koalisyonu zahmet olmazsa siz deneyin. Yetiş AK Parti dendiğinde biz burdayız.

Siyasette kapı kapatılmaz. Kapı kapatan parti basit ve korkak siyasetçidir. Bizler de insanız hata ve kusur işlemiş olabilir. Biz de bu hataları görerek tekrar ayaklarımız üzerine kalkmamız gerekmektedir.

ERKEN SEÇİM OLURSA ADAY OLACAK MISINIZ?

Bunlar şahsi sorular. Benimle ilgili konular. Biz aktif siyasete veda ederken, 3 dönem kuralını bilerek aday olduk, bundan da memnunuz ama böyle bir sonuç beklemiyorduk.
Bu milletvekili sayımızın 250’ler civarında olması bu dersten fazlasıyla nasiplendiğimizi gösteriyor. Aday olur musunuz tartışması bugünün tartışması değil. İnşallah önümüzü bir görelim AK Parti içinde ne yapmamız gerektiğine karar veririz.

GÖKÇEK İLE İLGİLİ TARTIŞMALAR?

Evet bugün 8 haziran bugün itibarıyla “şunları şunları açıklayacağım” diye bir sözüm olmadı.
8 Haziran’dan sonra çok şeyler açıklayabileceğimizi söylemiştim. Ama bugün 8 Haziran… 8 Haziran sonrası değil.

Bu haber 729 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,592 µs