En Sıcak Konular

Türkiye aleyhine imza kampanyası

24 Eylül 2007 23:05 tsi
Türkiye aleyhine imza kampanyası Sarkozy'yi yalancılıkla suçlayan Fransa'da aşırı sağcı Ulusal Cephe Partisi lideri Jean-Marie Le Pen, Türkiye'nin AB üyeliğine karşı ulusal düzeyde imza kampanyası başlattı.


 
Jean-Marie Le Pen'in kızı ve aynı zamanda parti genel başkan yardımcısı olan Marine Le Pen, imza kampanyasının kamuoyuna duyurulması amacıyla yaptığı basın toplantısında, ''Şu anda Türkiye'nin AB üyeliğine sıcak bakıyor'' dediği Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin seçimler öncesi ''seçmenlere yalan söylediğini'' öne sürdü. Le Pen,''Sarkozy'nin görüşlerini değiştirdiğini göstermek konusunda Fransız seçmenlerin gözünü açma gibi bir sorumluluğumuz var'' dedi.

İmza kampanyasında, uzun burunlu bir cumhurbaşkanı karikatürüne yer verilerek, masal kahramanı Pinokyo gibi Sarkozy'nin yalancı olduğu ima ediliyor. Fransa'da liderliğini Philippe de Villiers'in yaptığı aşırı sağcı parti ''Fransa Hareket Birliği'' (MPF) de Türkiye'nin AB üyeliğine ulusal düzeyde karşı çıkılması için geçen hafta imza kampanyası başlatmıştı. ''Türkiye'ye Hayır'' adlı kampanyada, AB'den, Türkiye ile devam eden tam üyelik müzakerelerine son vermesi talep edilmişti.

Sarkozy'nin, Türkiye'nin tam üyeliğini istememesine rağmen, müzakerelerin devam etmesine karşı çıkmayacağını açıklamasından sonra, aşırı sağ partiler Cumhurbaşkanı'na yönelik eleştirilerini artırmışlardı. Son olarak Sarkozy'nin, tam üyelik için zorunlu referandumu öngören anayasa maddesindeki değişikliğe sıcak bakması, sağ partilerin yönelttikleri eleştirilerinin arttırmalarına yol açmıştı.
 



Bu haber 368 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,743 µs