En Sıcak Konular

''Erdoğan Türkiye'nin sigortası rolünü üstlenecek''

8 Haziran 2015 09:01 tsi
''Erdoğan Türkiye'nin sigortası rolünü üstlenecek'' ''80'den önce Korutürk'ün 90'lı yıllarda ise Demirel ve Sezer'in ülkenin içine yuvarlandığı kaosu seyretmeleri hatta bizzat kriz nedeni olmaları gibi bir rolü kimse Erdoğan'dan beklemesin...''

Seçim sandığı açıldı. İçinden Türk halkının kararını yansıtan bir fotoğraf çıktı. Bu fotoğraf 3 Kasım 2002 seçimleri ile başlayan AK Parti'nin tek başına iktidar olduğu güçlü hükümetler dönemini yansıtmıyor. Daha çok eski Türkiye'den içinde kareler barındırıyor. Ama milli iradeye saygısı olan herkesin bu fotoğrafı doğru okuyup halkın seçim sandığında verdiği mesajları doğru yorumlaması gerekiyor. Türk siyasetinde artık yeni bir sayfa açıldı. Yeni bir dönem başlıyor. Seçimlerden halkımız her partiye bir mesaj verdi.

AK Parti'ye verilen mesaj: AK Parti'yi birinci parti yaparak “Umudum yine sensin ama yanlışlarınla yüzleş ve yeni Türkiye için önce Yeni AK Parti'yi inşa et” dedi.

CHP'ye verilen mesaj: “Topluma iktidar olabilmek için bir türlü umut olamıyorsun. Ana muhalefette başarısızsın” dedi.

HDP'ye verilen mesaj: “Türkiyelileşme konusunda uzattığın eli cumhurbaşkanlığı seçiminde de karşılıksız bırakmamıştım şimdi de karşılıksız bırakmıyorum. Sen silahla değil siyasetle mücadeleni verebilirsen sonuç alabilirsin. Silahla Türkiye'yi böleceğine siyasetle Türkiye'ye talip ol” dedi.

MHP'ye verilen mesaj: Aynen 18 Nisan 1999 seçimlerinde olduğu gibi anahtar parti konumuna getirdi. HDP'nin yükselmesine paralel olarak parlamentoda bir denge unsuru olarak tutmaya devam etti. Eğer partiler sandıktan çıkan mesajı doğru okur ve gereğini yerin getirirlerse Türkiye'nin geleceğinde var olmaya devam edecekler. Ama 90'lı yıllarda olduğu gibi halkın verdiği mesajı doğru okumazlarsa halkımız ilk seçimde bunun hesabını görür.

Bu seçim sonuçları Türkiye'yi bir sistem krizine sokabilecek işaretler de taşıyor. Bu sonuçlara göre her parti anahtar konumuna yükseldi. Önümüzde azınlık hükümetinden koalisyon hükümetlerine, oradan erken seçime kadar birçok seçenek duruyor. Kolaylıkla sağlanabilecek bir model yok. Siyasi denklem açısından zor bir dönemin içine girdik.

Ama asıl önemli olan korkulan oldu. Türkiye için zor günler başlıyor. Burada bir kilitlenmeye gidilir ve bir hükümet ortaya çıkarılamaz ise yani Türkiye'nin bir kaosa sürüklenme tehlikesi ortaya çıkarsa Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye'nin sigortası rolünü üstlenecek. 80'den önce Korutürk'ün 90'lı yıllarda ise Demirel ve Sezer'in ülkenin içine yuvarlandığı kaosu seyretmeleri hatta bizzat kriz nedeni olmaları gibi bir rolü kimse Erdoğan'dan beklemesin. Eğer Hükümet kurulamaz ve Türkiye'nin bir krize doğru sürüklendiği yönünde belirtiler ortaya çıkarsa Cumhurbaşkanı Erdoğan Anayasadan kaynaklanan yetkilerini kullanarak ülkeyi hızla seçimlere götürür.

Böylece emaneti millete teslim eder ve siyasi partilerin çözüm bulamadığını belirterek, çareyi milletin bulmasını ister.

Abdülkadir Selvi / Yeni Şafak (ilgili kısım)



Bu haber 854 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,314 µs