En Sıcak Konular

"Temennimiz KKTC'nin uluslararası hukukun parçası olması"

7 Haziran 2015 14:11 tsi
KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı, Kıbrıs'ta çözüm ve kalıcı barış için çalışmaya devam edeceklerini belirterek, "Temennimiz, Kıbrıs Türk halkının uluslararası hukukun bir parçası olacağı yeni bir döneme girmektir" dedi.

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, New York'taki temalarının ardından döndüğü KKTC'nin Ercan Havalimanı'nda açıklama yaptı.

Akıncı, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile görüşmesinde Kıbrıs Türk toplumunun başlattığı çözüm bulma çabalarını sürdüreceğini ve çözüm vizyonunu paylaşma fırsatı bulduklarını kaydetti.

Akıncı, BM Genel Sekreteri Ban’ın Kıbrıs'taki çözüme bağlılığını bir kez daha dile getirdiğini, tarafların yakın diyalog içinde çalışacağı yönünde görüş ortaya koyduğunu belirterek, "BM Genel Sekreteri ile görüşme çok olumlu bir atmosfer içinde gerçekleşti” diye konuştu.

Mayın temizliği

Çözüm konusundaki vizyonlarının paylaşılıp teyit edilmesinin ötesinde Ban’ın çözüme yönelik somut bir talepleri olduğuna işaret eden Akıncı, Rum tarafının güven arttırıcı önlemeler paketi çerçevesinde bildirdiği "Beşparmak Dağları'ndaki mayın tarlalarının tespiti ve temizlenmesi" konusunda BM’nin bu konudaki uzman kuruluşu UNMAS'ın devreye sokulmasını istediklerini vurguladı.

"Yarından itibaren yolculuğumuz Kıbrıs'ta çözüme, kalıcı barışa doğru devam edecek" diyen Akıncı, şunları söyledi:

"Yarın müzakereciler yeniden bir araya gelecek. 17 Haziran’da liderler üçüncü resmi toplantısını yapacak. Temennimiz iki kesimli iki toplumlu, tarafların siyasi eşitliğine saygı gösteren, tarafların güvenliğini içerecek, herkesin barış ve huzur içinde yaşayabileceği, özellikle gelecek kuşakların artık belirsizlikten kurtulacağı ve Kıbrıs Türk halkının uluslararası hukukun bir parçası olacağı yeni bir döneme girmektir.”

Cumhurbaşkanı Akıncı, Rum lider Nikos Anastasiadis ile yarın gece Limasol’da Yaşar Ersoy'un sahneleyeceği bir tiyatro oyununu izleyeceklerini belirterek, Anastasiadis ile topluma olumlu bir mesaj vermeyi amaçladıklarını, bur tür kültürel bir etkinliği gelecek günlerde Kuzey'de de tekrarlayacaklarını sözlerine ekledi. 

AA



Bu haber 633 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,253 µs