En Sıcak Konular

HDP mitingindeki patlamanın zanlısı yakalandı

7 Haziran 2015 11:28 tsi
HDP mitingindeki patlamanın zanlısı yakalandı Başbakan Davutoğlu, HDP'nin Diyarbakır mitingindeki patlamayla ilgili dün gece bir zanlının Diyarbakır'da yakalandığını açıkladı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Şükrü Doruk Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde oyunu kullandıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.
 
Bir gazetecinin, HDP'nin Diyarbakır mitingindeki patlamaya ilişkin yeni gelişmeler ile HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'tan kendisine dönüş olup olmadığını sorması üzerine Davutoğlu, şu karşılığı verdi:
 
"Öyle anlar vardır ki bütün ihtilaflar unutulur. Öyle anlar vardır ki insanların iç dünyası harekete geçer ve sadece insani yönüyle konuşurlar. Yani siyasi, entelektüel veya herhangi bir başka boyutta değil. Bizim milletimiz bu tür durumlarla karşı karşıya kalındığında her şeyden önce insani boyutu öne çıkarmayı prensip olarak benimsemiştir. Haberi alır almaz, aldığım anda miting meydanına çıkıyordum, en şiddetli şekilde kınadık ve tam bir dayanışma ifade ettik. Daha sonra da Sayın Demirtaş ile orada bulunması hasebiyle de hem geçmiş olsun dileklerimizi iletmek hem de dayanışmamızı göstermek için ben de aradım ama herhalde çok meşguldüler ki dönüş olmadı. Türkiye'de ve bu topraklarda, coğrafyada zor günlerde nasıl davranacağını herkesin biliyor olması lazım. Biz görevimizi yaptık. Bu insani görev. Başbakan olarak da görevim, Türkiye'de seçim süreci yürürken hangi partiyle ilgili olursa olsun yapılabilecek herhangi bir saldırı, herhangi bir olumsuzluğun tedbirini almaktır."
 
Bu konudaki gerekli bütün talimatları güvenlik birimlerine verdiğini dile getiren Davutoğlu, "Bu kirli bir eldir. Bu saldırıyı yapan bir partiye değil, bütün partilere, AK Parti'ye de yapmıştır, benim partime de Türk demokrasisine de yapmıştır. Çünkü seçime giderken yapılan her saldırı doğrudan demokrasiye, doğrudan Türkiye'ye yapılan bir saldırıdır. Bunun bilinmesi lazım" diye konuştu.
 
"Bu kirli eli ortaya çıkartacağız"
 
Saldırının ardından herhangi bir taşkınlık olmadan devletlerine güvenlerini gösteren Diyarbakır'daki vatandaşlara da teşekkür eden Davutoğlu, şunları kaydetti:
 
"Bugün de Diyarbakır başta olmak üzere her yerde hiç kimsenin hiçbir şekilde tereddüt duymadan sandığa gitmesi ricasında bulunuyorum. Her türlü tedbir alınmıştır. Gelişmeler itibarıyla bakıldığında da bu kirli eli ortaya çıkartacağız. Kim olursa olsun, hangi gerekçeyle olursa olsun mutlaka adalete teslim edilecek. Dün gece yarısı itibarıyla saat geç bir vakitte bu olayla ilgili olarak bir zanlı yakalanmıştır. Kuvvetle muhtemel bu işin müsebbibi olan bir zanlı yakalanmıştır. Bütün bağlantılarını ve her türlü geçmişini araştırmaları talimatını da verdik. Şu anda tahkikatın selameti sebebiyle ismini açıklamıyoruz, ancak çok kuvvetle muhtemel şekilde inşallah bu işin kökenine kadar gideceğiz. Kim yapmış olursa olsun bu demokrasiye bir saldırıdır, hiçbir şekilde tolere edilmez, adalete teslim etmeye kararlıyız."
 
Bir gazetecinin "örgüt ismi verebiliyor musunuz" demesi üzerine Davutoğlu, "Şu anda belli araştırmalar yürütülüyor. Ama çok kuvvetli delillerle şu anda bu zanlı üzerinde yoğunlaşıyor. Dün gece yarısı itibarıyla saat 02.00 civarında İçişleri Bakanımıza da gerekli talimatı verdim. Bilgi arz edildi. Gerekli her türlü tedbir alınıp bütün bağlantılarıyla ortaya konacaktır" karşılığını verdi.
 
Başka bir gazetecinin "yurt dışı bağlantısı" sözlerine Davutoğlu, "Hepsi araştırılıyor. Bu olayın müsebbibi olması bakımından çok güçlü delillere dayalı olarak elimizde" dedi.
 
Zanlının Diyarbakır'da mı gözaltına alındığının sorulması üzerine Davutoğlu, "Evet" karşılığını verdi.

Diyarbakır Valiliği'nden açıklama
 
Öte yandan Diyarbakır Valiliği de HDP mitinginde meydana gelen iki patlamanın faili olduğu değerlendirilen bir kişinin gözaltına alındığını bildirdi.
 
Zanlının gözaltına alındığı kaydedilen açıklamada, soruşturmanın Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca titizlikle yürütüldüğü kaydedildi.

aa




Bu haber 693 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,499 µs