En Sıcak Konular

Sandıklarda karanlık hesaplar yapılıyor

7 Haziran 2015 09:39 tsi
Avrupa ve Amerikalı fonların desteğiyle oluşturulan ve günlerdir sosyal medyada “sandığa sahip çık” çağrısı yapan “oy ve ötesi” organizasyonunun sandık başlarında olay çıkaracağı belirtiliyor. Organizasyonun bu yolla hile algısı oluşturmaya çalışacağı muh

7 Haziran seçimlerine yönelik aylardır oluşturulmaya çalışılan “hile yapılacak”algısının altından Avrupa ve Amerikalı fonlar çıktı. Uluslararası para spekülatörü George Soros bağlantılı derneklerin de desteklediği “oy ve ötesi” organizasyonunun önceki yıllarda Ukrayna ve Gürcistan’da olduğu gibi seçim sonuçlarına yönelik porovokasyon üzerinde çalıştıkları belirtiliyor.

Uluslararası örgütler destekliyor


 7 Haziran seçimlerine yönelik olarak oluşturulan “oy ve ötesi” ilk başta sıradan bir sosyal medya organizasyonuydu. Ancak paralel yapının gazete ve televizyonlarının desteğiyle kısa sürede daha geniş kitlelere ulaştı. Daha sonra Türkiye Barolar Birliği, İstanbul Barosu, Antalya Barosu, Muğla Barosu ile Almanya, İngiltere ve Hollanda’daki vakıflarca desteklenen Denge ve Denetleme Ağı da bu organizasyona dahil oldu .

 Seçim gecesi ve sonrası şaibe algısı yerleştirmek isteyen organizasyonun yol haritası şöyle:

-  Seçim sabahı sandık kurullarına kendi elemanlarını müşahit olarak sokmaya çalışacaklar.

-  Gün içerisinde gelişmeleri manipüle ederek sosyal medya ağları ile paylaşacaklar.

-  Sandık sonuçları tutanaklara geçirilirken her türlü itiraz ve tartışmalar kameraya alınacak, köpürtülecek ve işbirliği içerisindeki medyaya servis edilecek.

-  30 Mart’taki gibi bazı tutanakları tahrif ederek yayınlayan grupların aynı sahtekarlığı 7 Haziran’da da yapması bekleniyor.

-  Üyeler, tüm stratejilerini HDP’nin barajı geçmesi üzerine kurdular, sandıklar açılır açılmaz bu yönde propaganda yapacaklar.

YSK ve AA’da siber saldırı alarmı

Paralel yapının yarınki seçimlerde yurt dışından siber saldırıya hazırlandığına yönelik istihbarat, Ankara’yı harekete geçirdi. Başta Yüksek Seçim Kurulu ve Anadolu Ajansı olmak üzere birçok kuruma “güvenlik önlemlerinizi artırın” şeklinde uyarı gönderildi. Paralel yapının, “seçimde hile yapıldı” algısı oluşturmak için hazırlık yaptığı ortaya çıktı. Türkiye’deki bir çok kamu kurumunun altyapısını yürüten ve network ağını kuran Alman menşeili bir firma üzerinden seçim sonuçlarına müdahale etmeyi planlayan FETÖ’nün, bu şekilde seçim gecesi büyük kaosa imza atmayı planladığı belirtiliyor. Siber saldırıda özellikle HDP oylarında anlık dalgalanma oluşturarak, provokasyona zemin hazırlanmaya çalışılacağı bilgisine ulaşıldı. 

Star



Bu haber 504 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,301 µs