En Sıcak Konular

'Devlet sadece milli iradeden yetki alanlarca yönetilecek'

5 Haziran 2015 21:49 tsi
Başbakan Davutoğlu, "Pensilvanya'dakiler de Kandil'dekiler de duysun. Devlet sadece ve sadece milli iradeden yetki alanlarca yönetilecek" dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Gaziantep'te düzenlediği mitingde yaptığı konuşmada, Gazianteplilerden, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye, "2002'de, senin Başbakan Yardımcısı olduğun, milliyetçilik iddiasıyla çalıştığın Türkiye'de bir piyade tüfeği yapılabiliyor muydu?" diye sormalarını istedi. Söz konusu dönemde IMF'den borç istenildiğini anımsatan Davutoğlu, "Bırakın bir tankı, piyade tüfeği yapamayan bir hükümet, Şahin Bey'in torunu olabilir mi? İzzetini koruyamayan bir hükümetten milleti koruması beklenebilir mi?" dedi.
 
MHP'nin Gaziantep'teki adayının, "Biz iktidara gelirsek Esed ile konuşacağız, onunla birlikte çözüm arayacağız" dediğini kaydeden Davutoğlu, "Yahu 300 bin kardeşimizin Türkmenin, Kürdün kanı elinde olan bir adamla konuşmak nasıl bir zillettir? Bizlere, 'Türkmenlere yardım edelim' diye çağrıda bulunurken, Türkmenlere giden tırları durduranları, bunu ifşa edenleri destekleyen MHP'nin, Türkmenlere bir özür borcu var" diye konuştu.
 
"Devletimizin parçalanmasına, ayrışmasına izin vermeyeceğiz"
 
Davutoğlu, "Tek devlet. Hiçbir şekilde paralel adı altında devletimizin parçalanmasına, ayrışmasına izin vermeyeceğiz. Pensilvanya'dakiler de duysun, Kandil'dekiler de duysun. Bu topraklarda devlet sadece ve sadece milli iradeden yetki alanlarca yönetilecek" diye konuştu.
 
Artık darbe ve vesayet döneminin kapandığını ifade eden Davutoğlu, "Darbelere, vesayetçilere hadlerini bildirecek miyiz? Nihayet burada bir şölen içinde al bayrağı dalgalandırdınız. Diyoruz ki Türkiye'nin her yerinde tek bayrak. Alı kanımın alı, akı alnımın akı. Bayraklar içinde en güzel bayrak bizim bayrağımız" şeklinde konuştu.
 
"Yuhalamayın ama acıyın"
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun her şeyi geriden takip ettiğini söyleyen Davutoğlu, şu ifadelere yer verdi:
 
"Yuhalamayın ama acıyın. Neden biliyor musunuz? Buraya gelmiş demiş ki 'Gaziantep'i marka şehir yapacağız.' Bize ne demek düşer? 'Günaydın' demek düşer. Gaziantep zaten marka şehir. Bakın gelirken Maliye Bakanımızla konuşuyorduk Türkiye'nin değil, dünyanın en rekabetçi 7. şehri Gaziantep. Allah aşkına Gaziantepliler o buraya geldiğinde bir 'günaydın' deseydiniz. Ona o zaman demediyseniz 7 Haziran'da diyecek misiniz? 'Sen daha Gaziantep'in potansiyelini bilmiyorsun bu ne cahillik' diyecek misiniz?"

aa


Bu haber 627 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,947 µs