En Sıcak Konular

HDP mitinginde patlama: 2 ölü

5 Haziran 2015 21:09 tsi
HDP mitinginde patlama: 2 ölü Diyarbakır'da HDP'nin gerçekleştirdiği miting sırasında patlama meydana geldi.

Bakan Eker art arda 2 patlama olduğunu, 2 kişinin hayatını kaybettiğini, 100'den fazla yaralı olduğunu söyledi.
 
Diyarbakır'da HDP'nin gerçekleştirdiği miting sırasında patlama meydana geldi.
 
Alınan bilgiye göre, İstasyon Meydanı'ndaki HDP mitingi patlamanın ardından iptal edildi.
 
Miting alanına gelen HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın içerisinde bulunduğu araca bir grubun tepki gösterdiği, yaşanan gerginlik nedeniyle Demirtaş'ı taşıyan aracın alandan ayrıldığı görüldü.
 
'Patlamada 2 kişi hayatını kaybetti'
 
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, beraberinde Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve Vali Hüseyin Aksoy ile Emniyet Müdürlüğü'nde düzenlediği basın toplantısında, "HDP'nin İstasyon Meydanı'ndaki mitinginde art arda 2 patlama meydana geldi. Patlama sonucunda an itibariyle 2 vatandaşımız, hemşehrimiz maalesef hayatını kaybetmiştir. 100'ün üzerinde yaralı olduğunu biliyoruz" dedi.
 
Bakan Eker, "Yaralıların tedavisi hastanede yapılıyor. Olay yeri inceleme ekipleri ayrıntılı şekilde olayı açığa çıkaracak çalışma yürütüyor. Bu sadece İstasyon Meydanı'nda miting yapan vatandaşlarımıza yönelik bir saldırı değil, demokrasiye, huzur ve güven ortamına yöneltilmiş alçakça ve çirkince bir saldırıdır" dedi.
 
Patlamayla ilgili ayrıntılar ortaya çıktıkça kamuoyuyla paylaşacaklarını belirten Eker, "Trafo binasının önünde bir patlama meydana geliyor, bunun bir tüpten kaynaklandığına dair ilk bilgiler var. Ardından birkaç dakika sonra 50 metre mesafede ikinci patlama meydana geliyor" diye konuştu.
 
Polis araçları ateşe verildi
 
Bu arada alandan dağılan gruplar, Ofis Semti'nde güvenlik önlemi alan polis ekiplerine taşlı saldırıda bulundu. Polis ekipleri, gruplara tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti.
 
Yaşanan olaylar esnasında, bir polis aracının göstericiler tarafından ateşe verildiği, bazı araçların da hasar gördüğü bildirildi.
 
AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat'ın Ofis Semti'ndeki bürosuna taşlı saldırı gerçekleştirildi. Bürodaki partililer bir süre mahsur kaldı.
 
Valilik, yaşanan olaylar nedeniyle kriz masası oluşturdu.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da İçişleri Bakanı Öztürk, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker ve Diyarbakır Valisi Aksoy'u ayrı ayrı arayarak patlamaya ilişkin bilgi aldı.

Demirtaş: Sağduyumuzu ortaya koyacağız
 

Patlamalarla ilgili HDP İl Binası önünde toplanan kalabalığa seslenen HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, vatandaşlardan, provokasyon ve tahriklere kapılmamalarını istedi.
 
Demirtaş, bu tür olayların faili meçhul kalmaması gerektiğine işaret ederek, "İnşallah olayın arkasındaki güçler ortaya çıkar. Bunun bir saldırı olduğu netleşirse, bu saldırının kimler tarafından gerçekleştirildiği tatmin edici bir şekilde açıklanırsa, sadece biz değil Türkiye'nin önü açılır. Bu tür işlerin üstünün örtülmemesi lazım. Biz de takipçisi olacağız ve önümüzdeki günlerde hem seçim öncesi hem seçim sonrası sağduyu ve disiplinimizi ortaya koyacağız" şeklinde konuştu.

aa


Bu haber 802 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,332 µs