En Sıcak Konular

Diyarbakır'da 8 bin personel görev yapacak

5 Haziran 2015 17:43 tsi
Diyarbakır Valisi Aksoy, "Hedefimiz herhangi bir olumsuzluk yaşanmadan halkın özgür iradesinin sandıklara yansıması ve seçimlerin demokratik şekilde gerçekleşmesini sağlamaktır" dedi.

 Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, 7 Haziran'da gerçekleştirilecek milletvekili genel seçiminde 8 binin üzerinde personelin güvenlik amaçlı hizmet vereceğini belirterek, "Hedefimiz herhangi bir olumsuzluk yaşanmadan halkın özgür iradesinin sandıklara yansıması ve seçimlerin demokratik şekilde gerçekleşmesini sağlamaktır" dedi.

Vali Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Diyarbakır'da 949 bin seçmenin, 3 bin 135 sandıkta oy kullanacağını belirterek, "Temel amacımız halkın özgür iradesinin sandıklara yansımasıdır" diye konuştu.

Bu kapsamda güvenlik birimlerinin gerekli planlamalarını yaptığını, jandarma ve polis bölgesi olarak farklı şekillerde güvenlik birimlerinin çalışmalarını tamamladığını anlatan Aksoy, şunları söyledi:

 "8 binin üzerinde personelimiz güvenlik amaçlı hizmet verecek. Hedefimiz herhangi bir olumsuzluk yaşanmadan halkın özgür iradesinin sandıklara yansıması ve seçimlerin demokratik şekilde gerçekleşmesini sağlamaktır."

Kriz masası oluşturuldu

İhtiyaç duyulan noktalarda helikopter planlamalarının da yapıldığına dikkati çeken Hüseyin Aksoy, oy kullanma işlemi tamamlandıktan sonra sandıkların önce ilçe seçim kuruluna, oradan da il seçim kuruluna intikali konusunda güvenlik planlamalarının gerçekleştiğini kaydetti.

Aksoy, ilgili vali yardımcısının koordinasyonunda evde bakım hizmeti alan ve hareket etmekte zorlanan hastaların da seçimlerde oy kullanabilmesi için çalışma yapıldığını, bu tür talepleri karşılamaya ve insanlara yardımcı olmaya gayret ettiklerini aktardı.

Vali Aksoy, "Umarız herhangi bir olumsuzluk yaşanmaz ve halkın iradesi tam olarak sandığa yansır da seçimleri Diyarbakır'da huzur ve güven içerisinde tamamlarız. Bir olumsuzluk söz konusu olması halinde jandarma bölgesinde 156, polis bölgesinde de 155 aranarak bize bildirilmesini arzu ediyoruz" diye konuştu.

Valilikte kriz masası oluşturduklarını ifade eden Aksoy, ilgili birimlerin ve yetkili temsilcilerinin koordinasyonuyla hizmet verecek kriz masasında herhangi bir olumsuzluk olması halinde devreye girileceğini konusunda bilgi verdi.

Vali Aksoy, halkı sağduyulu olmaya ve provokatif bazı girişimlere itibar etmemeye davet etti.

AA



Bu haber 519 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,958 µs