En Sıcak Konular

Bakan Eker'den seçmene baskıya tepki

5 Haziran 2015 14:51 tsi
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, "Köylerde insanları birebir tehdit ediyorlar. HDP, batıda başka bir dil, doğuda başka bir dil kullanıyor" dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, seçim çalışmaları kapsamında Diyarbakır ve ilçelerinde görüştüğü vatandaşların yapılan baskı ve tehditlerden şikayet ettiğini belirterek,  bu şikayetlerin büyük çoğunluğunun iş yeri sahiplerinden geldiğini, terör örgütü ve yandaşlarıyla belediyelerin kendilerine zarar verebileceği endişesiyle resmi kurumlara konuyu aktarmaktan çekindiklerini bildirdi.

 Eker, "İnsanları kendi partileri dışında başka bir partiye oy vermeleri halinde tehdit ettiklerini biliyoruz. Köylerde insanları birebir tehdit ediyorlar. HDP, batıda başka bir dil, doğuda başka bir dil kullanıyor. Barış, istediklerini söylüyorlar. Ancak barış bu şekilde istenmez" diye konuştu.

Bakan Eker, bölgedeki vatandaşların baskı ve tehdit edenlerden bıktığını ifade ederek, "Vatandaş belediyelerin uygulamalarından çok bıktı. Çünkü herkesi haraca bağlamışlar. Bunu vatandaşlar bize söylüyor" dedi.

Eker, şunları söyledi:

"Vatandaş haklarının korunması, huzur ve güven ortamının sağlanması yolunda her türlü tedbiri aldık. Vatandaşlarımızın 6-8 ekim tekrarlanır diye korkmasına gerek yok. 6-8 Ekim olaylarının olmasına izin vermeyeceğiz. Hükümet olarak İç Güvenlik Paketi'nde buna dönük bazı tedbirler getirildi. Bu nedenle vatandaşlarımızın korkmamalarını istiyoruz. Vatandaşlarımızın korkmasını gerektirecek bir durum yok. Birimize, ikimize zarar verebilirler. Ancak hepimize birlikte zarar veremezler."

Kendileri dışındaki 3 partinin bir araya gelerek koalisyonu hedeflediğini ancak geçmişte kurulan koalisyonların Türkiye'ye istikrar getirmediğini anımsatan Eker, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İstikrarsızlık, Türkiye'ye ayrıca ekonomik risk yaratır. Reformların yapılması lazım. Bu reformlar da koalisyon hükümetleriyle olacak işler değildir. Vatandaş bunu biliyor. Koalisyon hükümetleri döneminde Bakanlar Kurulu'nu doğru dürüst toplayamıyorlardı. Herkes ayrı bir telden çalıyordu. Vatandaşın seçime dönük istikrar beklentisi var. Siyasi istikrarla, Türkiye'nin ihtiyaç hissettiği siyasi reformu da sistem değişikliğini de yaparız."

AA



Bu haber 544 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,214 µs