En Sıcak Konular

Derin suların ''Türk timsahları''

5 Haziran 2015 12:01 tsi
Derin suların ''Türk timsahları''
Türk Silahlı Kuvvetlerinin hem karada hem de suda görev yapabilen gücü amfibi deniz piyadeleri, hedeflerini baskınlarla zayıf yerlerinden vuruyor.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) hem karada hem de su da görev yapabilen gücü amfibi deniz piyadeleri, su içinde de karada olduğu kadar hızlı hareket ederek hedeflerini, zayıf noktalarından beklemedikleri baskınlarla vuruyor.
 
Amfibi deniz piyadeleri, üç tarafı denizlerle çevrili Türkiye'nin jeostratejik konumu ve deniz aşırı menfaatlerinin korunmasında önemli rol oynuyor. Deniz Kuvvetlerinin İzmir'in Foça ilçesinde konuşlandırılan "Timsah Yuvası", Amfibi Deniz Piyade Tugayı, "Daima hazır" sloganıyla zorlu görevleri başarıyla tamamlıyor.
 
Anadolu Ajansı (AA) muhabirleri, hem karada hem de denizde görev yapan, TSK'nın göz bebeği amfibi deniz piyadelerinin çok özel ve zorlu eğitimini görüntüledi.
 
Amfibi Deniz Piyade Tugay Komutanlığında görevli amfibi komandolar, birliğe katıldıkları andan itibaren, fiziki ve askeri yönden üstün standartlara ulaşmaları için çeşitli alanlarda özel eğitim alıyor.
 
Deniz piyadeleri, özel görevlere yönelik teorik ve uygulamalı eğitimlerin yanı sıra spor ve atış konusunda da "üst düzeyde" yetiştiriliyor. Amfibi deniz piyadeleri, su içinde de karadaki kadar hızlı hareket edebilmeleri ve tehlikeli görüntüleri dolayısıyla "timsah" olarak adlandırılıyor.
 
Zorlu "timsah" eğitimi
 
Güne sporla başlayan amfibi deniz piyadeleri, eğitimlerini özel eğitim alanları ve denizde sürdürüyor. Güç-kondisyon geliştirme parkurunda fiziki dayanıklılık konusunda eğitilen askerler, atış konusunda da en iyisi olmaları için özenle yetiştiriliyor.
 
Komando eğitiminden geçen timsahlar, bottan hareket halindeki gemiye çıkma, halatla helikopterden inme, kaçma-kurtulma, arazi şartlarında hayatta kalma, ileri düzey yüzme gibi eğitimleri de tamamlıyor.
 
Eğitim aşamasını geride bırakan deniz piyadeleri, düşmanlarına zayıf noktalarından, beklemedikleri tarzda harekat icra edebiliyor. Bu özellikleri, düşmanlarını savunma için daha geniş cephede tedbir almaya ve kuvvetlerini yaymaya zorluyor. Çıkarma harekatında tank çıkarma gemileriyle düşman kıyısına yaklaşan "timsahlar", kıyıyı ele geçirmek için canlarını tehlikeye atıyor.
 
Çıkarma gemisinde Deniz Piyade Andı'nı okuyarak motive olan amfibi askerler, kapakların açılmasıyla hücuma geçiyor. Deniz piyadeleri, "5 saniye ayakta kalan ölür" sloganıyla düşman hattında sürünerek ve kısa süreli ayakta kalarak ilerliyor ve hedefleri yok ediyor.
 
Amfibi deniz piyadeleri, gerektiğinde "deniz haydutları"yla mücadelede de etkin rol alıyor.
 
Onlara insani yardımlarda da ihtiyaç var
 
Deniz piyadeleri, amfibi harekatların yanı sıra insani yardım, barışı destekleme ve sivillerin tahliyesi gibi savaş dışı askeri harekatta da etkin görev yapıyor.
 
Arnavutluk'ta 1997'deki karışıklıkları bastırmak amacıyla oluşturulan çok uluslu güçte insani yardım ve güvenlik gibi görevler üstlenen "timsahlar", 2011'de de Libya'da tahliye harekatını icra etmişti.
 
Birlik, NATO gücü kapsamında Afganistan'daki görevini sürdürüyor.

aa


Bu haber 724 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,605 µs