En Sıcak Konular

Dolandırıcılar yöntem değiştirdi

5 Haziran 2015 09:23 tsi
Manisa'nın Demirci ilçesinde polis gibi davranan kişiler, telefonla arayarak korku ve paniğe sevk ettiği kadını, kocasıyla da görüştürüp yanlış bilgi vermesini sağladı ve hesaplarına 20 bin lira havale ettirdi.

Çataloluk Mahallesi'nde yaşayan Ahmet Sönmez (65), 20 bin lirasını dolandırıcılara kaptırdığı iddiasıyla polise başvurdu.
 
İşleri için Demirci ilçe merkezinde olduğu sırada, bir kişinin telefonla arayarak kendisini polis olarak tanıttığını, bir kalpazan şebekesinin peşinde olduklarını, Çataloluk Mahallesi'ndeki evinde eşiyle de görüştüklerini aktardığını söyleyen Sönmez, arayan kişinin telefona bağladıkları bir aletle eşiyle de görüştürdüklerini, eşinin de kapının önünde resmi polis arabasının olduğunu söylemesi üzerine inandığını belirtti.
 
"EVİNE 25 BİN LİRA BIRAKTIK, SEN 20 BİN LİRA YATIR"
 
Sahte para şebekesini yakalamak için verilen talimatları yerine getirilmesi için kendilerine yardımcı olunmasını aksi taktirde kendilerinin de suçlu olacağını söylediklerini ileri süren Sönmez, yaşadıklarını şöyle anlattı:
 
"Evime resmi şekilde polis arabasının geldiği söylendi. Telefona bir alet bağlayarak beni de aradılar. Hanım da beni aradı ve görüştürdüler. 'Senin bankada 25 bin lira paran var' dediler. Ben de 'var' dedim. Bunun üzerine 'Bir sahte para ekibi var bunu yakalayacağız. Ailene 25 bin lira para bırakıyoruz. Sen bankadaki 20 bin liranı çek, postaneden şu kişi üzerine havale yap. Sen bu parayı yatır, biz bu çeteyi yakalayacağız' dediler. Ben de 20 bin lirayı alıp havale yaptım. Yarım saat geçti fakat bana bir bilgi vermediler. Daha sonra dolandırıldığımı anladım. Televizyonlarda dolandırıcılığı duyuyordum ama bu şekilde olduğunu hiç duymadım."
 
"ALLAH'TAN BULSUNLAR"
 
Dolandırıcıların ilk bağlantı kurduğu 60 yaşındaki İsmet Sönmez ise durumu, eşi ve Eskişehir'de polis olan oğlunun kendisini aramasıyla öğrendiğini belirtti.
 
Evinde misafir olduğu sırada ev telefonunu arayan bir kişinin kendisini komiser olarak tanıtıp "Sizin ev telefonuna birisi girmiş, onu araştırıyoruz" dedikten sonra telefonu kapattığını, 10 dakika sonra tekrar aradığını aktaran Sönmez, "Yeniden aradı ve 'işte onu bulduk sizin köyden, oradaki misafirlere de bir şey söyleme' dediler" şeklinde konuştu.
 
Panik ve korkudan ne yaptığını bilmediğini, arayan kişilerin söylediği şekilde hareket ettiğini ifade eden Sönmez, şunları kaydetti:
 
"Sonra eşime söylemem için 'Polisler geldi. Evin önüne resmi araçları var, resmi giyinmişler, 25 bin lira tazminat verdik, dolaba koydum imzayı da attım şimdi de polislerle çay içiyorum diyeceksin' dediler ve 'Bak, şimdi eşine veriyorum telefonu, sana bir şeyler soracak, sen bunları ona anlat' dedi. Eşim bana sadece 'alo' dedi, başka bir şey söylemedi. Ben de bana polisin söylediklerini telefonda tekrar ettim. Telefonu kapattım, 5 dakika sonra tekrar aradı, 'tekrar eşine veriyorum yine böyle söyleyeceksin' dedi. Eşim yine bana 'alo' dedi, ben yine söylediklerini tekrar anlattım. Telefon yeniden kapandı. Üçüncü kez 5 dakika sonra yine aradı, aynı şekilde yeniden anlattım, bir daha aramadılar. Meğer dolandırılmışız. Allahlarından bulsunlar. Allah onları ıslah etsin, hidayet versin, ne diyeyim."
 
Yetkililer, dolandırıcıların yakalanması için çalışma başlattıklarını belirtti.

aa


Bu haber 509 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,348 µs