En Sıcak Konular

Yazıcıoğlu: Darbe dönemi Anayasa'sı bu millete yakışmıyor

24 Eylül 2007 17:28 tsi
Yazıcıoğlu: Darbe dönemi Anayasa'sı bu millete yakışmıyor Muhsin Yazıcıoğlu, BBP Genel Başkan Yardımcısı Nevzat Yanmaz ve bir grup partiliyle Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Yıldırım'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Yazıcıoğlu neler dedi?

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, ''Bir darbe döneminin anayasasını sürdürmek bu millete yakışmıyor'' dedi.

Muhsin Yazıcıoğlu, BBP Genel Başkan Yardımcısı Nevzat Yanmaz ve bir grup partiliyle Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Yıldırım'ı makamında ziyaret etti.

Yazıcıoğlu, ziyarette yaptığı konuşmada, ülkenin, devletin birliğini, beraberliğini pekiştirecek bir anayasaya ihtiyacı olduğunu belirterek, bunu yaparken de her kesimin katkısının sağlanması ve görüşlerinin alınması gerektiğini söyledi.

Anayasaların her zaman yapılmadığını, anayasa yapmanın kolay olmadığını belirten Yazıcıoğlu, şöyle konuştu:

''Çünkü bu milletin ortak paydasıdır, milletle devletin sözleşmesidir. Bu böyle her canı istediğinde yapılacak bir iş değildir. Öyleyse yeni bir anayasa ihtiyaç olduğu açık. Böyle kıyısından, köşesinden bir yerlerinden sürekli değiştirilerek anayasanın bütünlüğü zaten sağlanamıyor. Bunun için bütün olarak ele alınması, sivil, demokratik, çoğulcu, özgürlükçü ama devletin, milletin birliğini teminat altına alacak, onu pekiştirecek bir anayasa değişikliğine ihtiyaç var.'' Bu konuda ortak payda olması gerektiğini vurgulayan Yazıcıoğlu, ''Yoksa 'Oldu bitti, anayasa değiştirdik' demek için olmamalı. Doğru dürüst yapılmadığı takdirde daha da büyük sıkıntıları beraberinde getirir. Bazı oturmuş taşları yerinden oynatıp yerine isabetli koymazsanız daha fazla yıkıntı meydana getirirsiniz'' dedi.

Bir darbe döneminin anayasasını sürdürmenin bu millete yakışmadığını ifade eden Yazıcıoğlu, şunları söyledi:

''Ama bunu değiştirirken de tabii özellikle bu AB hayranlarının istediği şekilde değiştirmesine fırsat verirseniz bu defa da Türkiye'yi federasyonlaştırırlar. Buna da kesinlikle meydan vermemek gerekiyor. Türkiye'nin üniter yapısını koruyacak, Türkçeden taviz vermeyecek, demokrat anlamda milli kimliğimizi ve bütünlüğümüzü pekiştirecek, özgürlük adına devletten feda etmeyecek, fedakarlık yapmayacak, devlet adına da milletin inanç değerlerini ezmeyecek gerçekçi bir anayasa düzenine, değişikliğine ihtiyaç var. Zaten meclis tatilde olduğu için şu anda her taraf da bunu tartışıyor.'' Anayasa konusundaki tartışmaları yakından takip ettiklerini ifade eden Yazıcıoğlu, ''Bu konu üzerinde çalışma yapıyoruz, hazırlık yapıyoruz. Ortaya çıkacak taslak bütün partilere gönderilecek. O zaman taslak üzerinde görüşlerimizi ifade edeceğiz. Alternatif görüşlerimizi de uygun bir zeminde sunacağız'' diye konuştu.

Yazıcıoğlu ve beraberindekiler, daha sonra, Sivas Valisi Veysel Dalmaz'ı ziyaret etti.



Bu haber 703 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,954 µs