En Sıcak Konular

'HDP daha güçlü şekilde parlamentoda olacak'

4 Haziran 2015 22:26 tsi
HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, "HDP’nin, dürüst, nitelikli, emekten, özgürlükten, ezilenden yana kadrolarıyla daha güçlü bir şekilde parlamentoda olacağız" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisince, Kışla Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, kendilerini iktidara hazır hissettiklerini söyledi.
 
Parlamentonun, seçim sonrası güçlü bir muhalefetle karşılaşacağını ifade eden Demirtaş, "HDP’nin dürüst, nitelikli kadrolarıyla emekten yana, özgürlükten, ezilenden yana kadrolarıyla daha güçlü bir şekilde parlamentoda olacağız. Parlamento cumhuriyet tarihi boyunca görmediği, görmeyi hayal edemediği güçlü bir muhalefetle tanışacak. İlk defa bu kadar rengarenk, çok sesli, çok kültürlü bir yürüyüşle parlamentoya, Ankara’ya gidiyoruz” dedi.
 
HDP'nin barajı aşmasının istenmediğini ifade eden Demirtaş, şöyle konuştu:
 
"HDP'yi baraj altında bırakmak Türkiye’ye ileri demokrasi getirecekmiş. İşte bu çılgınlığı durdurmamız lazım. Sadece 2 gün sonra inşallah bütün Türkiye’de tıpkı Seyit Rıza Meydanı'nda olduğu gibi bayram coşkusu olacak. Göreceksiniz Halkların Demokratik Partisi Trakya'da, Karadeniz'de, Ege'de, Akdeniz'de, İç Anadolu'da her yerde aynı coşkuyla karşılanacak. Sandıklar açıldığında bütün Türkiye rahat bir nefes alacak."
 
Erzurum'da düzenlenen mitinginde yaşananlara değinen Demirtaş, meydandaki coşkuya yönelik ciddi provokasyonlar yaşandığını belirtti.
 
"HDP barajı geçmeyi hak ediyor"
 
Demirtaş, HDP’nin çok güçlü bir şekilde barajı aşmayı hedeflediğini, partinin seçim çalışmaları ile adaylarının barajı geçmeyi hakettiğini anlattı.
 
Parlamentoda güçlü bir HDP'nin, halkın iktidarı anlamına geleceğine işaret eden Demirtaş, "İşsizliği de yoksulluğu da yenmenin tek yolunun artık bu olduğunu görüyorsunuz. Artık muhalefet olmak istemiyoruz. Artık biz hakkını arayan değil, hakkını kazanan olmak istiyoruz. Artık sadece 'ezildik' demek istemiyoruz, yaralarımızı sarmak istiyoruz" diye konuştu.

aa

 

Bu haber 697 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,877 µs