En Sıcak Konular

'Sandığa gitmeyen dolaylı olarak...'

4 Haziran 2015 21:42 tsi
Başbakan Yardımcısı Akdoğan, seçmene oy kullanma çağrısında bulunarak, sandığa gitmemenin, HDP'yi dolaylı olarak destekleme anlamına geldiğini söyledi.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Kafkas Dernekleri Federasyonu (KAFFED) tarafından düzenlenen yemekte yaptığı konuşmasında, 7 Haziran'da yapılacak seçimlerde asıl önemli faktörün Türkiye'nin menfaatlerinin kazanması olduğunu söyledi.
 
Seçimin, muhasebe yapmak için bir vesile olduğunu belirten Akdoğan, bu süreçte adayların hem vatandaşın şikayetini, talebini aldığını hem de nereden nereye geldiklerini gördüğünü dile getirdi.
 
Akdoğan, AK Parti döneminde insanların öz güven kazandığını vurgulayarak, son 12 yılda ülkenin güçlendiğini ve bu durumdan da birilerinin rahatsızlık duyduğunu anlattı.
 
Her alanda çok büyük mesafeler katedildiğini belirten Akdoğan, Türkiye'nin artık ayakları üzerinde durduğunu, birilerinden yardım istemediğini, aksine yardım yapıyor hale geldiğini ifade etti.
 
Başbakan Yardımcısı Akdoğan, Türkiye'nin dünyada insani yardımda birinci sırada olduğunun altını çizerek, birilerinin Gazze'de, Somali'de, Afganistan'da Türkiye'ye dua ettiğini ve bunun altında da sorumluluk bilincinin yattığını söyledi.
 
"12 yıl bu sakızı çiğnediler"
 
AK Parti iktidara geldiğinde "Laiklik elden gidiyor, Türkiye İran mı oluyor?" ifadelerinin söylendiğini aktaran Yalçın Akdoğan, şöyle devam etti:
 
"12 yıl bu sakızı çiğnediler. Ne oldu peki? Türkiye, İran mı oldu? Laiklik elden gitti mi? Şimdi de makas değiştirdiler, unuttular, hiç böyle bir cümle kurduklarını duyuyor musunuz? Peki niye kandırdınız bu milleti 12 yıl? Başka palavralara sarıldılar. Bunlar tutmadı arkasından fiili müdahaleler şimdi ise bu seçimde yeni bir senaryo var. Öyle bir işbirliği var ki hem partiler arasında hem de örgütler arasında. Bir tarafta PKK, KCK, DHKP-C, paralel çete öbür tarafta üç parti. Hedef, HDP'yi parti olarak seçime soktular ve 'barajı geçirirsek AK Parti'yi devirebiliriz' bütün umutları bu. Bu kaos planı. Amaç şu: AK Parti hükümet olamazsa, tek başına iktidar olamazsa kimse hükümet kuramaz, koalisyon filan olamaz, Türkiye hep kaosa sürüklenir, krize gider, türbülans gider erken seçim çalışmaları başlar. Hepsinin Türkiye'nin kaybetmesi üzerine bir hesabı var, HDP'nin hesabı da 'ortalık karışır, biz özerklik ilan edebilir miyiz? O da PKK'nın amacı."
 
Demokratik istikrar ile ekonomik istikrar sayesinde Türkiye'nin güven ortamına kavuştuğuna işaret eden Akdoğan, "Bu yüzden 'referandum gibi bir seçim' diyoruz. Herkes sandığa gitsin, kime oy verirse versin, sandığa gitsin iradesini ortaya koysun, 'Türkiye'nin geleceğinde ben de söz sahibiyim' desin. Aksi halde sandığa gitmeyenler, dolaylı olarak HDP'ye destek verdiği anlamına geliyor. Çünkü katılımın düşük olması onların amaçlarına hizmet ediyor, 'yani ben sandığa gitmedim, hiçbir dahilim yok sonuçtan' demesin kimse. Dolaylı olarak birine destek anlamına geliyor sandığa gitmemek" değerlendirmesinde bulundu.
 
Akdoğan, kendilerini eleştiren partilere de seslenerek, "Siz yoksunuz Hakkari'de ay yıldızlı bayrağı sen dalgalandırmıyorsun. Şırnak, Van, Bitlis vatan toprağı değil mi? Oralarda ben mücadele ediyorum, ben saldırıya uğruyorum, benim parti binalarım basılıyor. Şimdi sen Türkiye'nin bütünlüğünü savunuyor olacaksın ben de bölücü mü olacağım? Sen, zihninde bölmüşsün" diye konuştu.

aa

Bu haber 557 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,651 µs