En Sıcak Konular

'Bu iş bağlama çalmaya benzemez'

4 Haziran 2015 18:33 tsi
Kalkınma Bakanı Yılmaz, "(Demirtaş'ın sulama projeleriyle ilgili sözleri) Bu iş bağlama çalmaya benzemez, rakamlarla konuşmak lazım" dedi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, GAP bölgesinde 12 yılda sulamaya 8 milyar, enerjiye de yaklaşık 6 milyar lira yatırım yapıldığını söyledi.
 
Bakan Yılmaz, Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde AK Parti seçim bürosunu ziyaret etti. Burada partililere hitap eden Yılmaz, GAP projesi kapsamında bölgeye yapılan yatırımlara değindi.
 
Yılmaz, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Mardin mitingindeki "Elektrik üretecek barajların yüzde 80'ini yaptılar ama sulama kanallarının yüzde 20'sini yapabildiler" sözleriyle ilgili, GAP bölgesinde 24 milyar liralık sulama projesinin hali hazırda devam ettiğini belirterek, "Bunlar 18 büyük proje. Lütfen bu rakamlara açsın baksın. Bu iş bağlama çalmaya benzemez, rakamlarla konuşmak lazım. GAP bölgesinde 900 kilometreden fazla sulama ana kanalı inşa edilmiş, bunun 700 kilometreden fazlası AK Parti döneminde yapıldı" dedi.
 
Bölgede sulamaya tahsis edilen ödeneğin enerji için ayrılan ödenekten 2 milyar lira fazla olduğunu anlatan Yılmaz, "AK Parti, GAP bölgesinde 12 yılda sulamaya 8 milyar, enerjiye de yaklaşık 6 milyar lira yatırım yaptı" diye konuştu.
 
"Sulama için ödenek 1 milyar lirayı aştı"
 

AK Parti'den önce yıllık sulamaya tahsis edilen ödeneğin 70-80 milyon lira olduğunu dile getiren Yılmaz, bugün tahsis edilen ödeneğin yıllık 1 milyar lirayı aştığını anlattı.
 
Bölgede sulamaya büyük yatırımlar yapıldığını sözlerine ekleyen Yılmaz, şöyle devam etti:
 
"Bu rakamları açsın bir baksın. Öyle söz söylemekle olmaz. Bunlar yoruma açık şeyler değil, rakamsal değerlerdir. AK Parti sulamaya yatırım yaptı. O dönem Başbakan iken bugünkü Cumhurbaşkanımız, Diyarbakır'a gelip GAP Eylem Planı'nı ilan etti. Biz ondan sonra yatırımlarımızı, sulama yatırımlarımızı çok ciddi arttırdık."
 
Demirtaş'a "yatırımları yerinde incelesin" çağrısında bulunan Yılmaz, "Gitsin Suruç'u bir görsün, Suruç'ta neler yapılıyor. Mardin ana kanallarını gitsin yerinde incelesin. Gelsin hiçbir yere gidemiyorsa Silvan Barajımız var bizim. Silvan projemiz Atatürk Barajından sonra en büyük sulama projesi; Silvan Projesi. Bu bölgemizde 2-2,5 milyon dönüm arazi sulayacak. Biz bu projemiz hızlı gerçekleşsin diye hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyoruz" ifadesini kullandı.
 
"Sulama projelerine yapılan saldırıları kınadınız mı?"
 
Sulama projelerine yönelik saldırılara Demirtaş'ın sessiz kaldığını kaydeden Yılmaz, şöyle konuştu:
 
"Buradan sayın Demirtaş'a sormak istiyorum; 'Sulama önemli, hükümet sulamaya yeterince yatırım yapmıyor. Daha çok yatırım yapsın' diyor, eyvallah. Peki, bu Silvan Barajımıza sürekli saldırılar oluyor. Yoluna mayınlar döşeniyor, şantiyelerine saldırılar oluyor. Ben de Demirtaş'a soruyorum; Siz bir gün çıkıp saldırıları kınadınız mı? Sulama projelerine yapılan saldırıları kınadınız mı?"
 
"Yoksulluk devam etsin istiyorlar"
 
Silvan Projesi tamamlandığında en az 200 bin insanın iş sahibi olacağını, tarımsal üretimin 3-5 kat artacağını, çiftçinin geliri ve arazinin değerinin yükseleceğini aktaran Yılmaz, bu vesileyle ticaretin, tarıma dayalı gıda sanayisinin de gelişeceğini ifade etti.
 
Yatırımlara yönelik saldırıları "geleceğe yapılmış saldırı" olarak yorumlayan Yılmaz, "Bütün bunlar ortada. Bu projeye saldıranlar aslında gençlerimizin geleceğine saldırıyor, çiftçimizin gelirine saldırıyorlar, yoksulluk devam etsin istiyorlar" dedi.  

aa


Bu haber 576 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,563 µs