En Sıcak Konular

Erdoğan BM'de konuşma yapacak

24 Eylül 2007 16:56 tsi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bugün başlayacak Birleşmiş Milletler Genel Kurul Toplantısı'na katılacak. Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ile de görüşecek. Görüşme, Sarkozy'nin cumhurbaşkanı olmasının ardından ilk temas olacak.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bugün başlayacak Birleşmiş Milletler Genel Kurul Toplantısı'na katılacak. Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ile de görüşecek. Görüşme, Sarkozy'nin cumhurbaşkanı olmasının ardından ilk temas olacak.

Erdoğan, toplantının ilk gününde, "Hafifleme: Emisyonun Azaltılması ve İklime İstikrar Kazandırılması, Ortak Geleceğimizi Korumak" konulu panelde bir konuşma yapacak ve 28 Eylül Cuma günü de Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na hitap edecek.


Başbakan Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri BanKi-mun'un yüksek düzeyli hükümetlerarası iklim değişikliği paneli katılımcılarının onuruna verdiği resepsiyona katıldı.


Birleşmiş Milletler Genel Merkezi'nde verilen resepsiyonda, Başbakan Erdoğan'a, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, Başmüzakereci ve Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Baki İlkin eşlik etti.


Toplantının yapıldığı genel merkez binasının dışında yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı ve itfaiye araçlarının hazır bulunduğu görüldü.


Toplantıya giren heyetlerin yanlarında getirdikleri fotoğraf makineleri ve kameralar, güvenlik görevlileri tarafından içeriye sokulmayarak emanete alındı.


Erdoğan, bugün ayrıca Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, AB Dönem Başkanı Portekiz Başbakanı Jose Socrates, İspanya Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero, Endonezya Cumhurbaşkanı Susilo Bambang Yudhoyono, İsveç Başbakanı Frederik Reinfeldt ve Avusturya Başbakanı Alfred Gusenbauer ile ikili görüşmelerde bulunacak.


Erdoğan, ABD eski Dışişleri Bakanları Henry Kissinger ve Richard Holbrook'u ayrı ayrı kabul edecek.


Şirket yöneticileriyle toplantı

Erdoğan, Coca Cola şirketi tarafından organize edilen ABD şirketlerinin üst düzey yöneticilerinin katılacağı toplantıya katılacak.


Toplantıda, üst düzey yöneticilere Türkiye hakkında bilgi verecek Erdoğan'ın, bu şirketlerin Türkiye'de yatırım yapmaları çağrısında bulunması bekleniyor.


Yarın BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon tarafından konuk Devlet ve Hükümet Başkanları ile eşleri onuruna verilen büfe kahvaltıda bulunacak olan Başbakan Erdoğan, 62'nci Dönem BM Genel Kurul toplantılarının açılışına katılacak.


Erdoğan, Almanya Federal Cumhuriyeti Şansölyesi Angela Merkel, İtalya Başbakanı Romano Prodi, Kolombiya Devlet Başkanı Alvaro Uribe Velez, St.Vncet Grenadines Başbakanı Ralph Gonsalves ve Slovenya Başkanı Janez Jansa ile ikili görüşmelerde bulunacak.


Başbakan Erdoğan, İsrail Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Tzipi Livni'yi kabul edecek.


Başbakan Erdoğan, ABD Başkanı George W. Bush ve BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon tarafından konuk heyet başkanları onuruna ayrı ayrı verilecek resepsiyonlara katılacak.


New York Borsası'nın açılışını yapacak


26 Eylül Çarşamba günü sabah New York Borsa'sının açılışını yapacak olan Erdoğan, borsa yöneticileriyle bir araya gelecek.


Erdoğan, aynı gün Gürcistan Cumhurbaşkanı Mikheil Saakaşvili, Karadağ Başbakanı Zeljiko Sturanoviç ve Arnavutluk Başbakanı Sali Berisha ile ikili görüşmelerde bulunacak.


27 Eylül Perşembe günü Dış Politika Konseyi adlı düşünce kuruluşunda katılımcılara hitap edecek olan Erdoğan, Türkiye'nin BM Temsilcisi Baki İlkin tarafından onuruna verilecek iftar yemeğine katılacak.


28 Eylül Cuma günü Clinton Küresel Girişimi 3'üncü Toplantısı çerçevesinde "Küresel Çok Etnili Toplumun İnşası" konulu oturuma panelist olarak katılacak Başbakan Erdoğan, İKO Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu'nu da kabul edecek.


Erdoğan, BM Genel Kurulu Başkanı Srgjan Kerim ile ikili görüşmesinin ardından Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na hitap edecek ve Türk Kültür Merkezi adlı kuruluşun vereceği "geleneksel dostluk yemeğine" katılacak.


Erdoğan, 29 Eylül Cumartesi günü, BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon ile görüşmesinin ardından Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu üyesi derneklerin başkanlarını kabul edecek.


Türk toplumu temsilcileri ile bir araya gelecek Erdoğan, aynı gün Türkiye'ye dönecek. Bu arada, Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan da ABD Başkanı George W. Bush'un eşi Laura Bush tarafından düzenlenen toplantıya katılacak.

Haber 10



Bu haber 595 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,615 µs