En Sıcak Konular

Bakan Yıldız'dan seçim güvenliği açıklaması

4 Haziran 2015 13:51 tsi
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız: "(Seçim güvenliği) Helikopterler, bugün itibariyle yarın, cumartesi ve pazar günleri gözlem uçuşu yapacak"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, seçim güvenliğiyle ilgili alınan önlemlere ilişkin, bakanlık bünyesinde görev yapacak helikopterlerin bugün, yarın, cumartesi ve pazar günleri gözlem uçuşu yapacağını bildirdi.

Bakan Yıldız, Kayseri'de haber ajanslarının temsilcileriyle bir restoranda yaptığı sohbet toplantısında, seçim çalışmalarının tüm Türkiye'de olduğu gibi Kayseri'de de sürdüğünü, il başkanlığı ve seçim koordinasyon merkezinin programı kapsamında, vatandaşlarla bir araya geldiklerini söyledi.

Veteriner Hekimler Derneği'nin "kedilerle" ilgili açıklamasının hatırlatılması üzerine Yıldız, "Ülkemizin seçim ortamının, seçim gerginliğinin espriye olan ihtiyacını aslında ortaya koymuş oluyor. Bunu tebessümle izliyorum. En fazla lafı geçecek olanlar da veteriner hekimlerimizdir. Bu manada, bu espri anlayışlarından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum" yanıtını verdi.

Elektrik kesintileri üzerinden geçen seçimlerde yapılan spekülasyonlarla ilgili gerekli tüm önlemlerin alındığını vurgulayan Yıldız, 2 Nisan'dan itibaren İçişleri Bakanlığı ve ilgili tüm birimlerle seçim güvenliği konusunda toplantılar yaptıklarını, trafo merkezlerinde özel güvenlik görevlilerince yürütülen çalışmaların kolluk kuvvetlerince de destekleneceğini bildirdi.

Yıldız, Türkiye'de 154 kilovat ve 380 kilovatlık 686 büyük trafo merkezi bulunduğunu, bu trafo merkezlerinin istisnasız hepsinde özel güvenlik görevlilerine ek olarak kolluk kuvvetlerince önlem alınacağını aktardı.

Türkiye'de 21 elektrik dağıtım merkezi bulunduğunu hatırlatan Yıldız, şöyle konuştu:

"Oyumu Kayseri'de kullandıktan sonra Gölbaşı'ndaki sistemin başında bulunacağım. Tüm dağıtım bölgelerimizle online görüntülü bağlantılarımız olacak. Herhangi bir aksaklık olması halinde birebir müdahale etme imkanımız olacak. 8 bine yakın çalışanımızın izinlerinin kaldırıldığını bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Seçim güvenliğiyle alakalı, enerjiden kaynaklanan herhangi bir sıkıntı öngörmüyoruz. Atmosfere açık bir işletme. Meteoroloji tahmini yağış olacağını gösteriyor ancak fırtına öngörülmüyor. Bu ihtimallerin hepsini değerlendirdik. Seçimde herhangi bir sabotaj olmaması halinde teknik, idari ve mühendislik açısından bir sıkıntı çıkmayacağını umuyoruz. Birçok spekülatif cümleler dolaşıyor. Muhalefet partilerine tavsiyem, sandığın ve trafonun arkasına sığınmamalarıdır. Anketlerde aldıkları sonuçları bu şekliyle mazeretlendirmemeleridir."

- Seçim güvenliği için helikopterli önlem

Seçim güvenliği konusunda enerjiyle alakalı önlemler kapsamında 4 helikopterin de görev yapacağına dikkati çeken Yıldız, "Helikopterler, bugün itibariyle yarın, cumartesi ve pazar günleri gözlem uçuşu yapacak" dedi.

Yıldız, bakanlık bünyesindeki TEİAŞ olarak geçen yıl 52 bin kilometrelik hattı kontrol ettiklerini, hatlarda gevşek bağlanma olup olmaması, kopma eğilimi olup olmaması ve izolatörlerde herhangi bir sıkıntı olup olmadığının denetlendiğini ifade etti. Yıldız , bu kontrollere ek olarak seçim güvenliği önlemleri kapsamında helikopterlerin ihtiyaç olması durumunda görev alacağını bildirdi.

- Muhalefet partilerinin seçim çalışması

Seçimde koalisyon ihtimali görmediğini, koalisyon dönemlerinde nasıl sıkıntılar yaşandığını yaşı müsait olanların hatırlayacağını aktaran Yıldız, koalisyon dönemlerinde sürekli artan fiyatlar nedeniyle ürünlerin etiketlerinin sürekli yenilenmesi için firmalardan hizmet alınmak durumunda kalındığına işaret etti.

Yıldız, o dönemde PETKİM ile ilgili bir zam olduğunda klozet kapaklarından diş fırçasına varıncaya kadar fiyatların arttığını, gazetelerin bile karaborsadan alınan kağıtlara basıldığını dile getirdi.

Vatandaşın sağduyusuyla beraber koalisyon ihtimali olmadığını belirten Yıldız, şöyle devam etti:

"HDP, şüphesiz bu seçimin en popülist partisidir. MHP ve CHP'nin, vatandaşımızın zekasına hakaret eden ve ümitleriyle oynayan boş vaatlerine rağmen HDP'nin ki en popülist olandır. 'Eğer barajı aşamazsak sivil itaatsizlik başlatacağız' dedi. Şimdi yeni bir söylemle 'Barajı aşamazsak bizim meskenimiz dağlardır' dedi. Bu ne demektir? 'Ben terör kısmına terör dönerim' demektir. Bu kabul edilemez bir şeydir. Türkiye'nin hak ettiği huzur ve istikrarı ve bunu devam ettirecek yapıyı mutlaka kurması lazım. Çözüm Süreci'nin bunda etkili olduğuna inanıyoruz. Çözüm Süreci'ni bırakan taraf, bu ülkeye hizmet etmek yerine çok daha olumsuz manada ihanet etmek üzerine kuruludur. Çözüm Süreci'ne hep beraber sahip çıkılmalı, sükunet ve düzenin sürdürülüyor olması lazım. Takiye yapılmasıyla ilgili, namazda birbiriyle dalga geçen teröristlerle HDP eş başkanının 'Ezan okunuyor o zaman susalım' demesinin arasındaki tezat vatandaşımızın gözünden kaçmamaktadır."

Seçim nezaketinin olması gerektiğine dikkati çeken Yıldız, "Sayın Bahçeli'nin Cumhurbaşkanımızla ilgili kullandığı kelime hiçbir seçmen tarafından hoş karşılanmamıştır. Bunun makul görülebilme ihtimali yoktur" dedi.

Paralel Devlet Yapılanması ile HDP arasında işbirliği olduğu yönündeki tartışmalara da değinen Yıldız, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir gazetenin genel yayın yönetmeni, Diyarbakır Belediye Başkanıyla görüşmeye belediyenin ön kapısından giremedi. Eğer bir sıkıntı yoksa niye ön kapıdan girmiyorsunuz. HDP ile olan flörtlerinin bütün vebaline rağmen, gelenek, görenek, inanış ve yetişme tarzına aykırı olarak böyle bir flörtü gizli olarak yapıyorlar. Dün Zaman gazetesinin bir köşe yazarı, tek çözümün HDP'ye oy vermek olduğunu söyledi. Tabandaki o temiz kardeşlerimin artık bu noktaya tahammül edemeyeceğine, bu kadar sınırı zorlanan bir yapının artık buna dayanamayacağına inanıyorum. Bir kısım bu işi yönlendirenler oylarını HDP'ye verebilir. Ama tabanda bunun karşılık bulacağın kanaatinde değilim. Temiz, yalnızca hayırla uğraşan, talebe yetiştirmekle uğraşan kardeşlerimiz, HDP'ye verilecek oyların vebal olduğunu çok iyi bilirler. Artık, Paralel Yapı tavrını çok açık şekilde ortaya koymuştur. Bırakın başka partileri, MHP'yi, CHP'yi. Bunun HDP'den yana kullanılmasının AK Parti'yi daha fazla yıpratacağı gayesiyle gerekçesini böyle ortaya koymaktadır."

Bakan Yıldız, seçim çalışmalarının tamamen AK Parti karşıtlığı üzerine kurulduğuna işaret etti. Yıldız, bu gerekçeyle AK Parti'ye sahip çıkılmasını isteyerek, AK Parti'ye verilen oyların Türkiye'nin istikrarına, büyümesi ve gelişmesine katkı olacağını ifade etti.

Seçimle birlikte bakanlık görevinin sona ereceğinin hatırlatılması üzerine Yıldız, AK Parti'nin kendilerinin davası olduğunu, kendisinden sonra göreve gelen kim olursa olsun onun destekçisi olacağını çünkü Türkiye'nin enerji politikasının kesintiye uğratılmaması gerektiğini söyledi.

Yıldız, koltuğun değil ülkeye hizmet etmenin önemli olduğunu belirterek, "8 Haziran sonrası için plan program yapmadım ama 8 Haziran sabahına kadar görevimi en iyi şekilde yapmak durumundayım. Hele enerji üzerinden, elektrik iletimi üzerinden birçok spekülasyonun olduğu ortamda bunu çok doğru şekilde yönetmemiz lazım. Bütün yönlendiğim yapı budur" diye konuştu.

AA



Bu haber 770 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,521 µs